SATOA juhlitaan 2020 koko viikko

Perinteinen SATOA -ruokafestivaali järjestetään vuonna 2020 väljemmin*. Toritapahtuman sijaaan ohjelma sekä lähiruokajuhla jalkautuu ravintoloihin ja European Region of Gastronomy Kuopio 2020 – 2021 kumppaniyritysten toimipisteisiin eri puolilla kaupunkia ja maakuntaa.

SATOA FOOD FESTIVAL WEEK 22.­ – 30.8.2020

Satoa -ruokafestivaali juhlitaan tänä vuonna koko viikon mittaisena. Poikkeuksellisesti festivaali rantautuu mukana oleviin ravintoloihin perinteisen katuruokafestivaalin sijaan* vieden makumatkailijat retkelle pohjoissavolaisen lähiruoan lähteille. Tapahtumakokonaisuus juhlistaa European Region of Gastronomy Kuopio Region 2020-21 teemaviikkoa nostaen lautasille satokauden makuja ja elonkorjuun aarteita.

RUOKAFESTIVAALIN RAVINTOLAT & OHJELMA

Ensipuraisut: Festivaali tarjoilee kattavan otoksen pohjoissavolaista ravintolakulttuuria. Mukana 2020 ovat: Houkutus, Kings’s Crown, Koivumäen Kartano, Kummisetä, Musta Lammas, Kuzina Kuopio, Isä Camillo, SAKKY, Viikinkiravintola Harald, VS Ravintolat, Kuopion Saana, Sawohouse ja ravintola Sabor House Kitchen & Bar, Puijon Torniravintola, Bierstube, Burger5, Konttiravintola Morton ja Kunnonpaikka. Lisäksi lähiruokaa juhlistavalla viikolla on tarjolla uudenlaista ohjelmaa esimerkiksi maistuvien ”Tasting Kuopio” opastettujen ruokakierrosten, paikallisten maistajaisten sekä sesongin mukaisten ruokakurssien muodossa. Kokonaisuus päivittyy  heinä-elokuussa 2020. Menut ja ohjelma 2020

* Juhlatunnelmaa turvallisesti: Seuraattehan ajankohtaisia Covid-19 ohjeistuksia ja suosituksia myös tapahtuman aikana. Muutokset tapahtumassa ovat mahdollisia. Hallitus on linjannut että yli 500 henkilön tilaisuuksissa järjestäjällä on vastuu noudattaa THL:n ja OKM:n ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Ulkotapahtumia koskevien linjauksien toteuttaminen on torilla vaikeaa, joten turvallisuussyistä tapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä kadulla.

Mualiman kulinaarinen napa on nyt Pohjois-Savo

Kuopio ja Pohjois-Savo on nyt mualiman kulinaarinen napa ja alueella juhlitaan Euroopan maukkaimpia vuosia 2020-21. Teemoina ohjelmassa sekä tapahtumissa nostetaan puhdas luonto ja lähiruoka lautaselle: herkullinen horta, makea kesä, satokauden maut ja ensiluokkaiset luonnonantimet. European Region of Gastronomy on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, joka myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle. Tunnustus on ensimmäinen laatuaan Suomessa, joten Pohjois-Savossa voidaan olla syystä ylpeitä. Kun tunnustus myönnettiin alueelle, oli yhtenä perusteluna se, että alue on ollut tähän asti tarkasti vaalittu salaisuus, joka on vihdoin aika paljastaa muillekin!

Vastuulliset ravintolahelmet: mitä ERG -tunnuksen käyttö tarkoittaa?

European Region of Gastronomy –tunnus viestii vastuullisista tuotteista tai palveluista, joiden tuotannossa painotetaan laatua, luotettavuutta ja paikallisten raaka‐aineiden käyttöä. Tunnuksen käyttöoikeutta voivat hakea Pohjois-Savon alueen yritykset, jotka valmistavat tuotteensa Pohjois-Savon alueella, käyttävät tuotteissaan ja palveluissaan paikallisia raaka-aineita ja jotka sitoutuvat kehittämään yritystoimintansa ympäristöllistä, taloudellista- ja sosiaalista vastuullisuuta.

Lisätiedot

Taina Laitinen
p. +358 (0) 44 430 9922
taina.laitinen (at) proagria.fi / (at) maajakotitalousnaiset.fi
Tuottaja & Tapahtumakoordinaattori 
Producer & Event coordinator

Niina Vänttinen
p. +358 (0) 41 730 1443
niina.vanttinen (at) proagria.fi / (at) maajakotitalousnaiset.fi
Viestintä / Communications