Elokuun SATOA  on paikallisten makujen juhla, jossa voi ostaa ja maistaa pieniä 3-6 euron arvoisia ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla tapahtuman ohjelmasta kuten katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä.


POHJOISSAVOLAISET MAUT KÄRKITUOTTEENA

SATOA -katuruokafestivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014, ja Kuopion kaupunki palkitsi sen tuolloin myös vuoden ilmiönä.  Vuonna 2017 Visit Finland ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu nosti tapahtuman yhdeksi Suomen neljästätoista ruokamatkailun kärkituotteesta. 

TAPAHTUMA

Elokuun SATOA järjestetään Kuopion ydinkeskustassa, Kauppakadun kauppahallin ja Lyseon välisellä osuudella sekä Puijonkadulla torin varrella elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Tapahtumassa mukana olevat ravintolat tarjoavat  tapahtumassa laadukkaita, 3-6 euron arvoisia annoksia, joiden valmistamisessa on hyödynnetty pohjoissavolaisia raaka-aineita.
Vuonna 2019 mukana on 23 ravintolaa:

Biestube, Blonde Viking, BowlD1ner, Harri’s Food Factory, Honghin Oy, Intro Social
Kahvila Houkutus, Oodi & Ofelia/Kanresta, King’s Crown, Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Kylpylähotelli Rauhalahti
Lapland Hotels, MyIceD, Ravintola Hurma, Ravintola Isä Camillo, Ravintola Musta Lammas, Ravintola Panza
Savon Ammattiopisto, Savon keittiömestarit, Scandic Hotels, Street Food Bar Taikuri,
Viikinkiravintola Harald, VS Ravintolat

Tapahtuman tuotannosta vastaa ProAgria Pohjois-Savo yhdessä Maa- ja kotitalousnaiset ry:n kanssa.

YHTEISTYÖSSÄ 2019