Elokuun SATOA  on paikallisten makujen juhla, jossa voi ostaa ja maistaa pieniä 3-6 euron arvoisia ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla tapahtuman ohjelmasta kuten katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä. Vuoden maukkain ruokafestivaali on rakentumassa ja julkaisemme tietoja tulevasta tammikuussa 2020.

POHJOISSAVOLAISET MAUT KÄRKITUOTTEENA

SATOA -katuruokafestivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014, ja Kuopion kaupunki palkitsi sen tuolloin myös vuoden ilmiönä.  Satoa-tapahtumassa kävi vuonna 2018 noin 20 000 kävijää ja ruoka-annoksia myytiin 40 000. Vuonna 2017 Visit Finland ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu nosti tapahtuman yhdeksi Suomen neljästätoista ruokamatkailun kärkituotteesta.

TAPAHTUMA

Elokuun SATOA järjestetään Kuopion ydinkeskustassa, Kauppakadun kauppahallin ja Lyseon välisellä osuudella sekä Puijonkadulla torin varrella elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Tapahtumassa mukana olevat ravintolat tarjoavat  tapahtumassa laadukkaita, 3-6 euron arvoisia annoksia, joiden valmistamisessa on hyödynnetty pohjoissavolaisia raaka-aineita.

Tutustu tapahtuman menuihin tästä.

Vuonna 2019 mukana on 26 ravintolaa:

Biestube, B & J’s Livingroom, BowlD1ner, Harri’s Food Factory, Samruai, Intro Social, Kahvila Houkutus, Oodi & Ofelia/Kanresta, King’s Crown, Konttiravintola Morton, Hotelli IsoValkeinen, Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Kylpylähotelli Rauhalahti, Nudist Drinks, Lapland Hotels, My Ice D, Ravintola Hurma, Ravintola Isä Camillo, Ravintola Musta Lammas, Ravintola Panza, Savon Ammattiopisto, Savon keittiömestarit, Scandic Hotels, Street Food Bar Taikuri, Viikinkiravintola Harald, VS Ravintolat

Tapahtuman tuotannosta vastaa ProAgria Pohjois-Savo yhdessä Maa- ja kotitalousnaiset ry:n kanssa. Tapahtumaa tuotetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kuopion kaupungin tuella.

YHTEISTYÖSSÄ 2019