Medialle

Satoa-ruokakulttuurifestivaalit * www.satoa.fi * info@satoa.fi *

Uutiset ja tiedotteet:

Lue uusimmat tästä

Tuotanto:

ProAgria Itä-Suomiwww.proagria.fi *

Maa- ja kotitalousnaiset Itä-Suomi  *www.maajakotitalousnaiset.fi*

SATOA Facebookissa https://www.facebook.com/pages/SATOA-Kuopio-Food-F…

Lisäksi löydät meidät Instagramista ja Twitteristä: @satoakuopio #satoakuopio

Lisätiedot:

info (at) satoa fi

Markkinointi ja materiaalit

SATOA FOOD FESTIVAL WEEK markkinointimateriaali

Kuvia tapahtumista löydät tästä

SATOA KUOPIO FOOD FESTIVAL MEDIALLE

SATOA GOES WILD MEDIALLE

SATOA -festivaalit ja SATOA-sivusto toteutettiin vuosina 2015 – 2018 Ruokasavo-hankkeen voimin. RuokaSavo-hankkeen tavoitteena oli tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vuoteen 2020 mennessä.

EUROPEAN REGION OF GASTRONOMY KUOPIO 2020-21 MEDIALLE

European Region of Gastronomy on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, joka myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle. Tunnustus on ensimmäinen laatuaan Suomessa, joten Pohjois-Savossa voidaan olla syystä ylpeitä. Kun tunnustus myönnettiin Pohjois-Savoon, oli yhtenä perusteluna se, että alue on ollut tähän asti tarkasti vaalittu salaisuus, joka on vihdoin aika paljastaa muillekin. ERG-tunnuksen puitteissa Pohjois-Savon ruokamatkailu, laadukkaat elintarvikkeet ja palvelut nostetaan valokeilaan niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. European Region of Gastronomy -statusta voidaan verrata esimerkiksi tunnetumpaan kulttuu­ripääkaupunki -titteliin sillä erotuksella, että tunnustus kehittää monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Tunnustus on askel kohti kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua Pohjois-Savon ruokamaakuntaa sekä houkuttelevaa ruokamatkailun kohdetta. Tunnuksen myöntää IGCAT ja tunnustusta on myönnetty vuodesta 2016. IGCAT-verkosto on eurooppalaisten alueiden yhteistyöverkosto, joka edistää monialaista yhteistyötä ruokakulttuurin, matkailun, kaupunkikulttuurin ja taiteen alueilla. Kyseessä on osaamisverkosto, jossa paitsi tutkitaan ajankohtaisia ruokakulttuuriin ja siihen liittyvän matkailun ilmiöitä, myös edistetään alueiden tunnettuutta ja aluetaloutta. Verkostolta voidaan hakea European Region of Gastronomy -statusta, joka myönnetään alueille vuodeksi kerrallaan.