Satoa Siilinjärvi -tapahtumassa tarjolla taas paikallisia makuja ja kesäistä ohjelmaa

 

Elokuussa 2023 ensimmäisen kerran järjestetty ja välittömästi siilinjärveläisten sydämet valloittanut Satoa Siilinjärvi -tapahtuma järjestetään taas Siilinjärven torilla lauantaina 10.8.2024.

Tapahtumassa ravintolat ja muut ruoka-alan toimijat myyvät pieniä paikallisista raaka-aineista valmistettuja maisteluannoksia ja tuottajat omia tuotteitaan kotiin viemisiksi. Maisteluannoksia tämän vuoden tapahtumassa tarjoavat paikalliset Pizzaburger Adana ja Siilin Mylly, Savoste Rautavaaralta, Uudistalo Kuopion Jännevirralta ja Wanha Tietola Maaningan Tuovilanlahdesta.

Kotiin viemisiä tapahtumassa myyvät muun muassa Jokirannan marjatila Lapinlahden Alapitkältä, hapanjuurileivästään tunnettu nilsiäläinen Juulian Kotileipomo sekä kotimaisia makeisia myyvä Paulan hodari ja laku Maaningan Kinnulanlahdesta.

Herkuttelun ja ostosten teon lomassa tapahtumavieraita viihdyttävät muun muassa DJ Vänskä sekä Siilinjärven 4H-yhdistyksen, Siilinjärven Nuorkauppakamarin ja MTK Siilinjärven väki toimipisteineen. Tapahtuma päättyy EiNos orkesterin tahdittamiin toritansseihin.

Ravintoloiden menut ja tapahtuman tarkempi ohjelma julkaistaan heinäkuun aikana. Ajankohtaista tietoa tapahtumasta on saatavilla tapahtuman verkkosivuilla www.satoa.fi, Siilinjärven kunnan verkkosivuilla https://www.siilinjarvi.fi/tapahtumat/satoa-siilinjarvi/ sekä Satoa -tapahtuman ja kunnan sosiaalisen median kanavissa.

Satoa Siilinjärvi -tapahtumaa vietetään Siilinjärven torilla ja sen välittömässä läheisyydessä lauantaina 10.8. klo 10–20. Tapahtuman tuottaa Siilinjärven kunta yhteistyössä Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten, MTK Pohjois-Savon, Siilinjärven 4H-yhdistyksen ja Siilinjärven Nuorkauppakamarin kanssa. Tapahtuman suunnitteluun on saatu rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Euroopan maaseuturahastosta. Tapahtumaa tukevat PeeÄssä ja YARA Suomi Oy.

Lisätiedot: Katja Lappalainen MKN Itä-Suomi, katja.lappalainen@maajakotitalousnaiset.fi, 050 3088916 ja Tuula Pärnänen tuula.parnanen@siilinjarvi.fi, puh. 0447401313

Tapahtuman taustalla on mm. kaksi MKN Itä-Suomen hanketta: Agri-Food Network -hanke haluaa mm. vahvistaa ruokakulttuurin näkymistä maakunnassa, mihin Siilinjärven SATOA-tapahtuman syntyminen tuo arvokkaan lisän. Ruokaketjun kehittämishanke Siilinjärvelle -LEADER-hanke auttaa suunnittelemaan tapahtumasta paikallisesti kestävän ja järjestöjen yhteistyöhön perustuvan. Agri-Food Network -hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja ruokaketjuhanketta Euroopan maaseuturahasto.