SATOA – Makuelämyksiä Pohjois-Savosta

SATOA – tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä. Ensimmäinen SATOA Kuopio Food Festival – tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa elokuussa 2014, ja tuolloin Kuopion kaupunki palkitsi sen vuoden ilmiönä. Tapahtuma löysi nopeasti paikkansa osana kuopiolaisten herkkusuiden makupalettia.

SATOA goes WILD on syksyn SATOA -tapahtuman villi pikkusisko. WILD on hyväntuulinen ruokatapahtuma, jossa korostuvat alkukesän raikkaat raaka-aineet: raparperi, villiyrtit, luonnontuotteet, kala jne. WILD on seikkailu, jossa kierrellään keskusta-aluetta festivaalikartan johdattamana. Eri puolella keskustaa sijaitsevissa karttapisteissä saattaa kohdata maukkaan ruoan ohella pieniä villejä twistejä: villiyrttityöpajoja, utopioita, tanssia ja runoja tai muita yllätyksiä.

SATOA Kuopio Food Festival järjestetään Kuopion ydinkeskustassa, Kauppakadun kauppahallin ja Lyseon välisellä osuudella sekä Puijonkadulla torin varrella elokuun viimeisenä viikonloppuna. SATOA Goes WILD puolestaan Kuopio Tanssii ja Soi -viikon vaihteessa, perjantaina ja lauantaina koko keskustan alueella.

SATOA -festivaalit ja www.satoa.fi -sivusto toteutettiin vuosina 2015 – 2018 Ruokasavo-hankkeen voimin. RuokaSavo-hankkeen tavoitteena oli tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vuoteen 2020 mennessä.