RAVINTOLAT JA MENUT

SATOA FOOD FESTIVAL WEEK 22.­ – 30.8.2020

@satoakuopio #satoakuopio @tastesavo #tastesavo

Satoa -ruokafestivaali tarjoilee kattavan otoksen pohjoissavolaista ravintolakulttuuria. Mukana 2020 ovat: Houkutus, King’s Crown, Koivumäen Kartano, Kummisetä, Musta Lammas, Kuzina Kuopio, Isä Camillo, SAKKY, Viikinkiravintola Harald, VS Ravintolat, Kuopion Saana, Sawohouse ja ravintola Sabor House Kitchen & Bar, Puijon Torniravintola, Bierstube, Burger5, Konttiravintola Morton ja Kunnonpaikka.

Satoa -ruokafestivaali juhlitaan tänä vuonna koko viikon mittaisena. Poikkeuksellisesti festivaali rantautuu mukana oleviin ravintoloihin perinteisen katuruokafestivaalin sijaan* vieden makumatkailijat retkelle pohjoissavolaisen lähiruoan lähteille. Tapahtumakokonaisuus juhlistaa European Region of Gastronomy Kuopio Region 2020-21 teemaviikkoa nostaen lautasille satokauden makuja ja elonkorjuun aarteita. * Juhlatunnelmaa turvallisesti: Seuraattehan ajankohtaisia Covid-19 ohjeistuksia ja suosituksia myös tapahtuman aikana. Muutokset tapahtumassa ovat mahdollisia.


Houkutus

Iskikö makeannälkä, tekeekö mieli erinomaista kahvia tai maistuisiko vaikkapa maukas, ruokaisa toiveiden salaatti? Kahvila & Kakkukauppa Houkutuksessa on lupa herkutella.

Kauppakatu 49, 70110, Kuopio | www.houkutus.fi

MENU: SATOA ALL STARS!

Houkutuksen herkkuvitriinit täyttyvät menneiden vuosien Satoa -tapahtumien suosituimmista herkuista!
Mustikka-ruismutakakkua / Punaherukka-suolakinuskipavlovaa / Mustikkamarmoria / Karviaiskakkua / Hovihillakkaa / Lakka- ja mustikkamisuja


King’s Crown

King’s Crown tarjoaa persoonallista musiikkiravintolakulttuuria Kuopion sydämessä, rennon viihtyisässä miljöössä ja kansainvälisessä tunnelmassa.

Kuninkaankatu 22, 70100, Kuopio | www.kingscrown.fi

MENU: TBA
Satoa-teemainen tapas-annos, jonka voi nauttia paikanpäällä tai noutaa mukaan. Varaa pöytä: https://v2.tableonline.fi/instabook/bookings/gDSefZM


 Koivumäen Kartano

Upeassa maaseutumiljöössä Hiltulanlahden rannalla sijaitseva Koivumäen kartano palvelee sekä lounasravintolana että juhlien ja yritystilaisuuksien pitopaikkana.

Koivumäenkuja 18, 70800, Kuopio | www.koivumaenkartano.com

ERG lähiruokamenu syksy 2020 38,90 € / hlö

Alkuun: Graavattua järvikuhaa ja punaherukkasalsaa.

Pääruoka: Ylikypsää porsaanpaistia ja Kanttarellikastiketta Duchesseperunaa ja nokkosta.

Jälkiruoka: Karpalovanukasta ja L&P lakkasiirappia Kahvia tai teetä.

Menu saatavalla ennakkovarauksesta.


 Kummisetä

Kuopion ravintolaklassikko Kummisedän korkeatasoinen keittiö ja viikonloppujen elävän musiikin tarjonta tekevät ravintolasta viihtyisän koko illan maku- ja menopaikan. Kummisedän keittiö elää sopusoinnussa sesonkien mukaan. Marjat, sienet, juurekset, savolainen kala sekä liha ja alueen pientuottajien antimet ovat konstailemattoman listamme ydin.

Minna Canthinkatu 44, 70100, Kuopio | www.kummiseta.com

ANNOS

Paikallisista tateista tehty Kummin Tattirisotto (L,G). Annoksen saa alkuruokana tai pääruokana 11 € /22 €.


 Musta Lammas

Ravintola Musta Lammas on ainutlaatuinen kellariravintola Kuopiossa tarjoten paikallisia makuja tuoreista raaka-aineista jo vuodesta 1982. Ravintolamestarit tarjoilevat Oodin Eurooppalaiselle Gastronomiselle alueelle – Sesonginmukainen lähiruokapainotteisen menun.

Satamakatu 4, 70100, Kuopio | mustalammas.ravintolamestarit.net

ELÄMYS

Keittiömme taidonnäyte on neljän ruokalajin menukokonaisuus, joka tarjoilee elämyksiä kaikille aisteillesi ylistäen sesonkia sesongin sisällä. Hyödynnämme lähialueiden tuottajien pienimmätkin erät ja ruokalistamme sisältö päivittyy sen mukaisesti. Mustan Lampaan elämys on nykypäivän fine diningia. Gastronomisen alueemme tuottajien monipuoliset raaka-aineet ja meitä ympäröivän luonnon antimet yhdistyvät omintakeiseen tapaamme kokata, tuoden ruokien parhaat puolet esiin. Tämä on oodi käsityölle, paikallisuudelle ja keittotaidolle! Olemme tarkoin valinneet jokaiselle ruokalajille sopivan juoman. Tee- ja mehupohjaiset alkoholittomat juomat valmistamme itse kauden parhaista mauista.

Elämysmenu  64,00  €, juomapaketti  39,00 € ja alkoholiton juomapaketti 25,00 €. Elämyksen nauttimiseen suosittelemme varaamaan noin 2,5 tuntia.


Kuzina Kuopio

Tuulahdus välimereltä suoraan Kuopion sydämeen vie sinut matkalle makujen maahan. Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen makuelämyksen käyttäen luonnonläheisiä sekä itsevalmistettuja tuotteita.

Kauppakatu 13, 70100, Kuopio | www.kuzina.fi

MENU

Pezzo di salmone:
24 tunnin ajan tillissä, fenkolissa ja sitruunassa sousvide-kypsennettyä tervolaista lohifileetä tarjoiltuna piparjuurikreemin, pikkelöidyn sipulin ja vesikrassisalaatin kera 13,00 €

Tartar au coteau:
Iisalmelaista luomu black angus -tartaria kahdellatoista keittiömestarin salaisella aineksella talon sinappijäätelön kera. 14,00 €

Risotto verde genovese:
Carnaroli-risottoa vaihtelevalla valikoimalla sieniä sekä kauden kasviksia Vihannes J.Myllysen ja Kaikontarhan sadosta. 20,00 €

Delight of the day:
Talon itse tehtyä mansikkagelatoa. 8,00€


Isä Camillo

Ravintola Isä Camillo tarjoaa raikkaita välimerellisiä makuja vanhassa Suomen Pankin rakennuksessa Kuopiossa, Snellmanin puiston laidalla. Ravintolamestarit tarjoilevat Oodin Eurooppalaiselle Gastronomiselle alueelle – Sesonginmukaisen lähiruokapainotteisen menun.

Kauppakatu 25-27, 70100, Kuopio | isacamillo.ravintolamestarit.net

MENU

https://isacamillo.ravintolamestarit.net/fi/menut_ryhmille/ (Elokuun menu TBA)

Saatavana myös take away -annoksina.

Suosittelemme pöytävarausta: https://isacamillo.ravintolamestarit.net/fi/poytavaraukset/. 


SAKKY

Savon ammatti- ja aikuisopisto toimii maakunnallisesti ja monialaisesti koulutuksen järjestäjänä ja kehittäjänä. Ravintola- ja catering-alalla tuotetaan ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja.

Pop Up Ravintolan paikka: TBA | www.sakky.fi

MENU: TBA
Pop up -ravintola perjantaina 28.8.2020


Viikinkiravintola Harald

Maistuvia viikinherkkuja pohjolan parhaista raaka-aineksista. Haraldista löydät suunmukaista pikkuherkuista jälkihyviin, olitpa vailla pientä nautintoa tai suurta juhlaa.

Haapaniemenkatu 28, 70100, Kuopio | www.ravintolaharald.fi/kuopio

MENU

Alkuruoka:
Kaavin kiertäjän tatti-kantarellikeittoa; kuusenkerkkäöljyllä koristettua kermaista tatti-kantarellikeittoa saaristolaisleivän ja kirnuvoin kera. (L) 9,90 €

Pääruoka:
Pirtusinapilla glaseerattua porsaan sisäfilettä, mustajuuri-perunakakkua ja uunijuureksia Suonenjoelta, Viisauden Viini-kastia sekä karviaismarjahilloa. 21,20 €

Jälkiruoka:
Truben pullakeisarin ritarit, Kaneli-sokeroituja pullaa, kuningatarhilloa ja Mökkipellon hunajaa pettujäätelön kera. 10,20 €

Suositellaan pöytävarauksen tekoa: https://www.ravintolaharald.fi/kuopio/kampanjat/europian-region-gastronomy-menu-harald/


Puijon Torniravintola

Puijon Torniravintola luottaa paikallisiin raaka-aineisiin. Savon luonto ja tuottajat takaavat raaka-aineidemme tuoreuden ja herkullisuuden. Menumme vaihtuu jatkuvasti sesongin mukaan. Ylpeytemme on Puijon lähiruokapöytä, jossa pääset maistamaan monenlaisia paikallisia makuja. Valitsemasi pääruoka ja jälkiruoka tarjoillaan pöytään lautasella. Ravintolamestarit tarjoilevat Oodin Eurooppalaiselle Gastronomiselle alueelle – sesongin mukaisen lähiruokapainotteisen menun.

Puijontie 135, 70300 Kuopio | www.puijopeak.fi/ravintolat

MENU

Puijon lähiruokapöytä, valinnainen pääruoka ja jälkiruoka yhteensä 49,00 €. Voit nauttia myös pelkän lähiruokapöydän, pääruuan tai jälkiruuan. Lähiruokapöytä erikseen 29,00 € ja jälkiruoka erikseen 10,00 €. Torniravintolaan pöytävarauksen tehneiltä ei veloiteta Tornin pääsymaksua.

Lähiruokapöytämme elää vahvasti sesonkien ja saatavuuden mukaan. Viime aikoina pöydässä on ollut tarjolla mm. : Vihersalaattia ja raparperivinaigrettea, varhaisperunasalaattia, paahdettua porkkanaa ja nokkospestoa, tomaatti-sipulisalaattia, maa-artisokkaa ja tilliä, mummon munasalaattia, kylmäsavulohimoussea, kylmäsavuhaukitartaria, haukiterriiniä ja kermaviiliä, maalaismaksapateeta ja raparperia, Pesolan paahtopaistia ja kuusenkerkkämajoneesia.

Pääruokina:

Pesolan pihvisonnia, paahdettua varhaisperunaa, varhaiskaalia ja villiyrttimaustevoita (L, G) tai Paistettua Kallaveden kuhaa, haudutettua varhaiskaalia, retiisiä ja pikkeli-voikastiketta (L, G) tai Paahdettua kukkakaalia, haudutettua kyssä- ja varhaiskaalia, kotimaista luomukvinoaa ja porkkananaattipestoa (M, G, Veg).

Jälkiruokina:

Kauden jälkiruoka – haudutettua raparperia, marenkia ja keittiön omaa vaniljajäätelöä (L, G) tai Tornin hätävara – paistettua pullaa ja keittiön omaa mustaherukkasorbettia (L).


VS Ravintolat

Ravintola-alan moniosaaja VS Ravintolat tuo ruuan sinne missä niitä tarvitaan, vaikkapa Puijonnokan kodalle tai messuhalliin. Yritys pyörittää useita eri lounasravintoloita sekä Kuopiossa että Siilinjärvellä ja välittää useita eri juhlatiloja.

Siilinjärvi | www.vsravintolat.fi

MENU: TBA
Take away  Satoa -teemalla. 


Kuopion Saana

Matkailukeskus Kuopion Saana yhdistää saunaelämykset, upeat ravintolapalvelut sekä lukuisat tapahtumat ja aktiviteetit saman katon alle.

Siikaranta 12, 70620 Kuopio | www.kuopionsaana.fi

ANNOS

Kallaveden kuhaa: Hernepyrettä, paistettuja kesäkasviksia ja porkkana-voikastiketta (L,G) 29,00 €


Sawohouse ja ravintola Sabor House Kitchen & Bar

Sabor on espanjaa ja tarkoittaa makua. Valenciasta kotoisin oleva keittiömestarimme Angela Espinos luo espanjalais-skandinaavisista valmistustavoista rakentuvaan makumaailmaan perustuvan Ala Carte keittiön, jossa puhtaat suomalaiset ja lähituotetut raaka-aineet yhdistyvät perinteiseen espanjalaiseen reseptiikkaan ja keittotaitoon. Toisaalta suomalaisia ja savolaisia perinneruokia valmistetaan erilaisin tekniikoin yhdistäen uudenlaisia makumaailmoja.

Tarhakuja 1, 70780, Kuopio | www.sawohouse.fi

MENU: Lounas & á la carte

ERG VIIKON LOUNAAT 9,90 € / hlö

Maanantaina – Kala-Lapin tulisavuinen lohikeitto

Tiistaina – Jauhelihakeittoa Savo-Karjalan lihan ylämaan naudasta

Keskiviikkona – Juustoportin juustoista keittoa

Torstaina – Hernekeittoa ja Sawohousen makeaa sinappia sekä pannaria mansikkahillolla

Perjantaina – Voutilan tilan lihaisaa keittoa varhaisperunoista

Lounas sisältää runsaan salaattipöydän, hapanjuurileipää ja luomuruisleipää sekä levitteet. Juomina vettä, sekamehua ja maitoa. Jälkiruoaksi kahvia/teetä ja keksiä.

ERG VIIKON À LA CARTE MENU 35 € / hlö

Alkuruoka: Pehmeää kantarellikeittoa ja pähkinävoissa paistettuja kantarelleja

Pääruoka: Kokin pyytämää Kallaveden haukea terriinin muodossa, kuhaa, kukkakaali-kreemiä, Kasvisgallerian säräjuuresta sekä pottuvoita ja beurre blanc-kastiketta.

Jälkiruoka: Suklaafondantia, itse tehtyä tiikerijäätelöä ja appelsiinisiirappia.


 Bierstube

Saksalaishenkinen oluttupa Bierstube, kansankielellä ”Stube”, on perinteikäs ravintola, jossa on suuri mallasjuomavalikoima ja kiitelty ruokalista sisältäen niin näppiruokaa kuin suuremmankin nälän taltuttavaa evästä. Ravintola on palvellut samalla paikalla Kuopion keskustassa koko historiansa ajan. Lisäksi Stubewagenin löytää kesällä 2020 Kuopion torilta.

Kasarmikatu 5-7, 70110, Kuopio | www.bierstube.fi

MENU: TBA


 Burger5

BURGER5:n käsintehdyt burgerit on valittu useana vuotena peräkkäin Suomen top 3 joukkoon, ja kaikilla burgereilla onkin #BURGASMI-takuu. Viihdekeskus Minnan lisäksi Burger5 palvelee 2020 alkaen myös Burger5:n liikkuvasta myyntipisteestä, jonka löytää kesällä 2020 Kuopion torilta. Sämpylämme on omalla reseptillämme Liepuskan herkkupajalla valmistettu potato bun -sämpylä, jota ei ole muilla Kuopiossa. Lähituottajien kasvattama naudanliha painetaan pihveiksi itse joka aamu. Käytämme paikallisen pientuottajan NAKU-majoneesia ja tähän käsintehtyyn majoneesiin teemme kaikki omat kastikkeemme keittiössämme itse.

Ajurinkatu 16, 70110, Kuopio | www.burger5.fi

MENU: TBA


 Konttiravintola Morton

Legendaarisista burgereista tunnettu merikonttiravintola Kuopion keskustassa tarjoaa herkulliset burgerit ja salaatit lähituottajien raaka-aineista.

Haapaniemenkatu 20, 70100, Kuopio | www.morton.fi

MENU

Halloumburger herne-wasabipyreellä, inkiväärikimchillä ja pikkelöidyillä sinapinsieminillä (L). Saatavana myös pyydettäessä (G).  Annoksen saa tuttuun tapaan maistelukokoisena tai pääruokakokoisena 6 € / 12 €


Kunnonpaikka

Kunnonpaikka on monipuolisesti palveleva hyvinvointi- ja vapaa-ajankeskus sekä kylpylähotelli vain 10min Kuopion torilta. Herkkusuille on tarjolla maukkaita ruokia viihtyisässä ravintola Aallottaressa.

Jokiharjuntie 3 Siilinjärvi | www.kunnonpaikka.com

MENU: TBA


OHJELMAA & TEKEMISTÄ

LAUANTAI 22.8.

 Teemapäivä Matkuksessa

Ohjelma TBA


SUNNUNTAI 23.8.

Ohjelma TBA


 MAANANTAI 24.8.

Ohjelma TBA


 TIISTAI 25.8.

Klo 17.00 – 21.00  Syötäviä sieniherkkuja -kurssi

Paikka: Airakselan seurantalo, Airakselantie 593

Ohjelma: Sienet ovat terveellistä ja monipuolista ruokaa. Syksyisin on hauska kuljeskella metsässä ja etsiä sieniä. Onkin aina yllätys, löytyykö niitä. Sienten valmistaminen ruuaksi vaatii omat niksinsä, sillä on sekä tunnistettava sopivat ruokasienet että osattava käsitellä ne. Tässä asiassa sinua auttaa ja opastaa kurssilla Maa- ja kotitalousnaisten ruoka- ja elintarvikeasiantuntija, sienineuvoja Marja Niskanen. Maa- ja kotitalousnaiset on valtakunnallinen neuvontajärjestö, jolla on pitkä kokemus erilaisten ruokakurssien järjestämisestä ja ohjaamisesta.  Hinta 60 €/hlö.

Ilmoittautumiset kurssille 18.8. mennessä.
https://ita-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/syotavia-sieniherkkuja-kurssi-14655

Lisätietoja, marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi


KESKIVIIKKO 26.8.

 Local Food Gift – Pohjois-Savon osakilpailu

Local Food Gift Challenge -ohjelman tavoitteena on kehittää yhteistyötä innovatiivisten gastronomisten lahjojen luomiseksi. Ohjelmalla halutaan tukea paikallisia tuottajia luomaan kestävän kehityksen mukaisia laadukkaita ruokalahjoja, joilla voi ylpeästi edustaa Pohjois-Savoa. Tarkoituksena on sitouttaa alueen edustajat paikallisen kulttuurin ja ruoan monimuotoisuuden edistämiseen sekä suojelemiseen. Lahja- ja keittiötavaralahjoiksi soveltuvat mm. erilaiset säilyvät juomat, hillot, hyytelöt, marmeladit, siirapit, hunaja, säilyvät marja- ja sienituotteet, saunatuotteet (vastat/vihdat), tervasaippuat, sauna tai keittiötekstiileissä pellavaiset (esiliinat, pyyhkeet), keraamiset tuotteet, jne. Ruokalahjoilla (Food gifts) tarkoitetaan tyypillisiä paikallisia herkkuja, jotka sopivat viemisiksi ilman pilaantumisvaaraa. Ruokalahjojen valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä paikallista tuotantoa. Keittiöesinelahjat (Kitchenware gifts), tarkoittavat ruoanlaitossa käytettäviä välineitä kuten astioita, kirjoja ja tekstiilejä. Lahjojen tulee olla yhdistettävissä paikallisiin ruokaperinteisiin ja olla helposti kuljetettavissa tuliaisena. Lahjojen tulee olla käyttökelpoisia ja niiden valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä tuotantoa.

Klo 17.00 – 19.00 Paikalliset maistajaisetKoivumäen kartano

Paikka: Koivumäen Kartano, Koivumäenkuja 18, 70800 Kuopio.

Teema: Liköörit (Gustav mesimarja, lakka, mustikka-vadelma, karpalo)

Ohjelma:  Paikalliset maistajaiset koostuu kuopiolaisen alkoholijuomatehtaan Lignell & Piispasen tuotannosta olevista alkoholijuomista. Samalla kuulet kuinka marjalikööriä sekä muita laadukkaita suomalaisia alkoholijuomia valmistetaan. Maistajaiset pidetään upeassa Koivumäen Kartanossa, joka on vielä tänäkin päivänä saman kauppaneuvos Gust. Raninin suvun perillisten omistuksessa kuin tehdaskin. Ohjelmaan kuuluu opastettu tasting Lignell&Piispasen tuotteista ja juomiin sopivaa pientä syötävää (tapas/suklaa/juustot). Hinta: 45 €/hlö sisältäen voimassa olevan arvonlisäveron. Lisämaksusta saatavilla myös kolmen ruokalajin illallinen sekä lisäjuomia.

Lisää tietoa ja varaukset: www.koivumaenkartano.com

 


TORSTAI 27.8.

klo 11.30- Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu 

Paikka: Kuopion lähiympäristö +10 km.

Ohjelma: Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Kierroksen aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa kuten pyörivässä Puijon torniravintolassa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen kauppaneuvos Gustav Raninin jalanjäljille Lignell & Piispasen tehdaskierroksella ja tarina jatkuu historiallisessa Koivumäen Kartanossa. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Osallistumismaksu sisältää tervetulojuoman ja lähiruokalautasen Puijon Torniravintolassa, lounaan Kuopion Saanassa, tehdaskierroksen Lignell & Piispasella sekä jälkiruoan ja kahvin Koivumäen Kartanossa. Kiertoajelun päätteeksi viemme asiakkaat Kuopion kauppahalliin. Hintaan ei kuulu alkoholijuomia. Opas kertoo tarinoita matkan aikana ja ruokailujen lomassa. Huom. alle 18-vuotiaat eivät voi osallistua tehdaskierrokselle Lignell & Piispasella vaan he odottavat sen ajan bussissa.

Torstaina 27.8.2020, lähtö klo 11.30 kaupungintalon edestä. Kesto noin 4 tuntia. Kiertoajelu toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset tiistaihin 25.8. klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai puh. 044 244 3899. Osallistumismaksu 78 € maksetaan ennen kiertoajelua Kuopion Oppaat ry:n tilille FI67 4600 0010 7788 31 käyttäen viitettä 1300.

www.kuopionoppaat.com


 PERJANTAI 28.8. 

Pe 28.8. klo 11.00 – 20.00 Elonkorjuujuhla live

Ohjelma TBA www.kuopiontori.fi

Pe 28.8. klo 16.30- Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Paikka: Kuopion keskustan alue.

Ohjelma: Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa. Samalla saat tutustua Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Osallistumismaksu sisältää tervetulojuoman Lähiruoka TullinTuvassa kauppahallissa, savolaiset tapakset Ravintola Kummisedässä, Suomen parhaaksi valitun kalakeiton Ravintola Isä Camillossa, juustolautasen Musiikkiravintola King’s Crownissa sekä jälkiruoan ja kahvin Kahvila Kanelissa. Hintaan ei kuulu alkoholijuomia. Opas johdattelee kävelyä ja kertoo tarinoita kävelyn aikana ja ruokailujen lomassa.

Perjantaina 28.8.2020, alkaa klo 16.30 Siskotyttö-patsaalta kauppatorilta. Kesto noin 3 tuntia. Kävely toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset tiistaihin 25.8. klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai puh. 044 244 3899. Osallistumismaksu 72 € maksetaan ennen kävelykierrosta Kuopion Oppaat ry:n tilille FI67 4600 0010 7788 31 käyttäen viitettä 1300.


LAUANTAI 29.8. 

klo 11.00 – 20.00 Elonkorjuujuhla live

Ohjelma TBA www.kuopiontori.fi

klo 10.00 ja 14.00 Syötäviä sieniherkkuja -workshop

Paikka: European Region of Gastronomy toimisto, Puijonkatu 14, Kuopio.

Kurssi: Tutustutaan muutamaan hyvään ruokasieneen ja opetellaan valmistamaan maistuvaa ja monipuolista sieniruokaa. Kurssilla maistelemme valmistamamme ruuat. Jokainen kurssilainen saa kattavan reseptivihkosen omakseen. Maa- ja kotitalousnaiset on valtakunnallinen neuvontajärjestö, jolla on pitkä kokemus erilaisten ruokakurssien järjestämisestä ja ohjaamisesta. Hinta 15 €/hlö. Ilmoittautuminen 29.8. klo 10 työpajaan: https://ita-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/syotavat-sieniherkut-tyopaja-14656

Ilmoittautuminen 29.8. klo 14 työpajaan: https://ita-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/syotavat-sieniherkut-tyopaja-14657

Venetsialaiset Kuopion Saanassa

Paikka: Kuopion Saana, Siikaranta 12, Kuopio.

Ohjelma: TBA


SUNNUNTAI 30.8.

Ohjelma: TBA