RAVINTOLAT JA MENUT

SATOA FOOD FESTIVAL WEEK 22.­ – 30.8.2020

@satoakuopio #satoakuopio @tastesavo #tastesavo

Satoa -ruokafestivaali tarjoilee kattavan otoksen pohjoissavolaista ravintolakulttuuria. Mukana 2020 ovat: Houkutus, King’s Crown, Koivumäen Kartano, Kummisetä, Musta Lammas, Kuzina Kuopio, Isä Camillo, Viikinkiravintola Harald, VS Ravintolat, Kuopion Saana, Sawohouse ja ravintola Sabor House Kitchen & Bar, Puijon Torniravintola, Bierstube, Burger5, Konttiravintola Morton, Gastrobar B/P, Cafe Väinö ja Rauhalahden Jätkänkämppä.

Satoa -ruokafestivaali juhlitaan tänä vuonna koko viikon mittaisena. Poikkeuksellisesti festivaali rantautuu mukana oleviin ravintoloihin perinteisen katuruokafestivaalin sijaan* vieden makumatkailijat retkelle pohjoissavolaisen lähiruoan lähteille. Tapahtumakokonaisuus juhlistaa European Region of Gastronomy Kuopio Region 2020-21 teemaviikkoa nostaen lautasille satokauden makuja ja elonkorjuun aarteita. * Juhlatunnelmaa turvallisesti: Seuraattehan ajankohtaisia Covid-19 ohjeistuksia ja suosituksia myös tapahtuman aikana. Muutokset tapahtumassa ovat mahdollisia.


Houkutus

Iskikö makeannälkä, tekeekö mieli erinomaista kahvia tai maistuisiko vaikkapa maukas, ruokaisa toiveiden salaatti? Kahvila & Kakkukauppa Houkutuksessa on lupa herkutella.

Kauppakatu 49, 70110, Kuopio | www.houkutus.fi
Ma – Pe 7:30-19:00 La 8:30-17:00

MENU: SATOA ALL STARS!

Houkutuksen herkkuvitriinit täyttyvät menneiden vuosien Satoa -tapahtumien suosituimmista herkuista!
Mustikka-ruismutakakkua / Punaherukka-suolakinuskipavlovaa / Mustikkamarmoria / Karviaiskakkua / Hovihillakkaa / Lakka- ja mustikkamisuja


King’s Crown

King’s Crown tarjoaa persoonallista musiikkiravintolakulttuuria Kuopion sydämessä, rennon viihtyisässä miljöössä ja kansainvälisessä tunnelmassa.

Kuninkaankatu 22, 70100, Kuopio | www.kingscrown.fi
Ma-Ti 11:00-21:00 (Keittiö 20:30) Ke-To  (Keittiö 20:30) Pe 13:00-23:00 La 13:00-23.00

 

MENU: Alkusyksyn juustolautanen 9 €

Paikallisia juustoja: Peltolan Blue – hienostunut ja täyteläinen sinihome­juusto, pitkään kypsytetty Valion Alppi Kreivi sekä Juustoportin leipäjuusto, joka on perheen omalla reseptillä valmistettu aina toiminnan alusta, vuodesta 1966 asti. Itse leivottua ruisleipää sekä hilloke torin kirsikoista.

Varaa pöytä: https://v2.tableonline.fi/instabook/bookings/gDSefZM


 Koivumäen Kartano

Upeassa maaseutumiljöössä Hiltulanlahden rannalla sijaitseva Koivumäen kartano palvelee sekä lounasravintolana että juhlien ja yritystilaisuuksien pitopaikkana.

Koivumäenkuja 18, 70800, Kuopio | www.koivumaenkartano.com

ERG lähiruokamenu syksy 2020 38,90 € / hlö

Alkuun: Graavattua järvikuhaa ja punaherukkasalsaa.

Pääruoka: Ylikypsää porsaanpaistia ja Kanttarellikastiketta Duchesseperunaa ja nokkosta.

Jälkiruoka: Karpalovanukasta ja L&P lakkasiirappia Kahvia tai teetä.

Menu saatavilla ennakkovarauksella (1.8. – 31.10.) (minimi 6 henkilöä).


 Kummisetä

Kuopion ravintolaklassikko Kummisedän korkeatasoinen keittiö ja viikonloppujen elävän musiikin tarjonta tekevät ravintolasta viihtyisän koko illan maku- ja menopaikan. Kummisedän keittiö elää sopusoinnussa sesonkien mukaan. Marjat, sienet, juurekset, savolainen kala sekä liha ja alueen pientuottajien antimet ovat konstailemattoman listamme ydin.

Minna Canthinkatu 44, 70100, Kuopio | www.kummiseta.com
Ma-Pe 15:00-23:00 La 13:00-23:00

ANNOS: Kummin tattirisotto

Paikallisista tateista tehty Kummin Tattirisotto (L,G). Annoksen saa alkuruokana tai pääruokana 11 € /22 €.

Financier- leivos, mustakerukka parfait ja valkosuklaa fudgea (VL) 10 €


 Musta Lammas

Ravintola Musta Lammas on ainutlaatuinen kellariravintola Kuopiossa tarjoten paikallisia makuja tuoreista raaka-aineista jo vuodesta 1982. Ravintolamestarit tarjoilevat Oodin Eurooppalaiselle Gastronomiselle alueelle – Sesonginmukainen lähiruokapainotteisen menun.

Satamakatu 4, 70100, Kuopio | mustalammas.ravintolamestarit.net
Ke 17:00-22:00 To 17:00-22:00 Pe 17:00-22:00 La 17:00-22:00

ELÄMYS

Keittiömme taidonnäyte on neljän ruokalajin menukokonaisuus, joka tarjoilee elämyksiä kaikille aisteillesi ylistäen sesonkia sesongin sisällä. Hyödynnämme lähialueiden tuottajien pienimmätkin erät ja ruokalistamme sisältö päivittyy sen mukaisesti. Mustan Lampaan elämys on nykypäivän fine diningia. Gastronomisen alueemme tuottajien monipuoliset raaka-aineet ja meitä ympäröivän luonnon antimet yhdistyvät omintakeiseen tapaamme kokata, tuoden ruokien parhaat puolet esiin. Tämä on oodi käsityölle, paikallisuudelle ja keittotaidolle! Olemme tarkoin valinneet jokaiselle ruokalajille sopivan juoman. Tee- ja mehupohjaiset alkoholittomat juomat valmistamme itse kauden parhaista mauista.

Elämysmenu  64,00  €, juomapaketti  39,00 € ja alkoholitonta juomapaketti 25,00 €. Elämyksen nauttimiseen suosittelemme varaamaan noin 2,5 tuntia.


Kuzina Kuopio

Tuulahdus välimereltä suoraan Kuopion sydämeen vie sinut matkalle makujen maahan. Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen makuelämyksen käyttäen luonnonläheisiä sekä itsevalmistettuja tuotteita.

Kauppakatu 13, 70100, Kuopio | www.kuzina.fi
Ti 17:00-22:00 Ke 17:00-22:00 To 16:00-22:00 Pe 16:00-22:00 La 15:00-22:00

MENUPOIMINNAT SATOA-VIIKOLLE

Pezzo di salmone:
24 tunnin ajan tillissä, fenkolissa ja sitruunassa sousvide-kypsennettyä tervolaista lohifileetä tarjoiltuna piparjuurikreemin, pikkelöidyn sipulin ja vesikrassisalaatin kera 13,00 €

Tartar au coteau:
Iisalmelaista luomu black angus -tartaria kahdellatoista keittiömestarin salaisella aineksella talon sinappijäätelön kera. 14,00 €

Risotto verde genovese:
Carnaroli-risottoa vaihtelevalla valikoimalla sieniä sekä kauden kasviksia Vihannes J.Myllysen ja Kaikontarhan sadosta. 20,00 €

Delight of the day:
Talon itse tehtyä mansikkagelatoa. 8,00€


Isä Camillo

Ravintola Isä Camillo tarjoaa raikkaita välimerellisiä makuja vanhassa Suomen Pankin rakennuksessa Kuopiossa, Snellmanin puiston laidalla. Ravintolamestarit tarjoilevat Oodin Eurooppalaiselle Gastronomiselle alueelle – Sesonginmukaisen lähiruokapainotteisen menun.

Kauppakatu 25-27, 70100, Kuopio | isacamillo.ravintolamestarit.net
Ma-Pe 11:00-22:00 La 14:00-22:00

MENU

SESONGIN SIENIKEITTO
Patonkikeksi ja tryffelicreme.

HAUDUTETTUA KUHAA JA PAISTETTUA KUHAMUREKETTA
Tyrni-voikastiketta & syysvihanneksia.

TÄHTIANIKSELLA MAUSTETTU PANNA COTTA
Hillottua mustaherukkaa.

Menun hinta 43 €

Viinisuositukset menulle:
Perelada Reserva Cava Brut 36,-/6,50
Waltraud Riesling  46,-/9,-
Moscato d’Asti  5,50/8cl

Suositusviinit eivät kuulu menun hintaan.

Saatavana myös take away -annoksina.

Suosittelemme pöytävarausta: https://isacamillo.ravintolamestarit.net/fi/poytavaraukset/. 


Cafe Väinö

Aurinkoisena päivänä Cafe Väinö palvelee asiakkaita Väinölänniemen uimarannan kupeessa. Viileämmällä säällä kahvilasta voi napata mukaansa välipalan Kallaveden rannalla lenkkeillessään.

https://www.facebook.com/cafevaino

MENU: Liepuskan mallassämpylä, Eväsmiesten Salsiccia, nokkossinappi-coleslaw ja kurkkusalaatti
Voimassa la 22.8. klo 12 – 19 ja su 23.8. klo 11 – 19 (20) – säävaraus


Viikinkiravintola Harald

Maistuvia viikinkiherkkuja pohjolan parhaista raaka-aineksista. Haraldista löydät suunmukaista pikkuherkuista jälkihyviin, olitpa vailla pientä nautintoa tai suurta juhlaa.

Haapaniemenkatu 28, 70100, Kuopio | www.ravintolaharald.fi/kuopio
Ma-Pe 14:00-21:00 La 12:00-22:00 Su 14:00-20:00

MENU

Alkuruoka:
Kaavin kiertäjän tatti-kantarellikeittoa; kuusenkerkkäöljyllä koristettua kermaista tatti-kantarellikeittoa saaristolaisleivän ja kirnuvoin kera. (L) 9,90 €

Pääruoka:
Pirtusinapilla glaseerattua porsaan sisäfilettä, mustajuuri-perunakakkua ja uunijuureksia Suonenjoelta, Viisauden Viini-kastia sekä karviaismarjahilloa.
21,20 €

Jälkiruoka:
Truben pullakeisarin ritarit, Kaneli-sokeroituja pullaa, kuningatarhilloa ja Mökkipellon hunajaa pettujäätelön kera.
10,20 €

Suositellaan pöytävarauksen tekoa: https://www.ravintolaharald.fi/kuopio/kampanjat/europian-region-gastronomy-menu-harald/


Puijon Torniravintola

Puijon Torniravintola luottaa paikallisiin raaka-aineisiin. Savon luonto ja tuottajat takaavat raaka-aineidemme tuoreuden ja herkullisuuden. Menumme vaihtuu jatkuvasti sesongin mukaan. Ylpeytemme on Puijon lähiruokapöytä, jossa pääset maistamaan monenlaisia paikallisia makuja. Valitsemasi pääruoka ja jälkiruoka tarjoillaan pöytään lautasella. Ravintolamestarit tarjoilevat Oodin Eurooppalaiselle Gastronomiselle alueelle – sesongin mukaisen lähiruokapainotteisen menun.

Puijontie 135, 70300 Kuopio | www.puijopeak.fi/ravintolat
Ti-Pe 11:00-22:00 La 14:00-22:00

MENU: Lähiruokapöytä

Puijon lähiruokapöytä, valinnainen pääruoka ja jälkiruoka yhteensä 49,00 €. Voit nauttia myös pelkän lähiruokapöydän, pääruuan tai jälkiruuan. Lähiruokapöytä erikseen 29,00 € ja jälkiruoka erikseen 10,00 €. Torniravintolaan pöytävarauksen tehneiltä ei veloiteta Tornin pääsymaksua.

Lähiruokapöytämme elää vahvasti sesonkien ja saatavuuden mukaan. Viime aikoina pöydässä on ollut tarjolla mm. : Vihersalaattia ja raparperivinaigrettea, varhaisperunasalaattia, paahdettua porkkanaa ja nokkospestoa, tomaatti-sipulisalaattia, maa-artisokkaa ja tilliä, mummon munasalaattia, kylmäsavulohimoussea, kylmäsavuhaukitartaria, haukiterriiniä ja kermaviiliä, maalaismaksapateeta ja raparperia, Pesolan paahtopaistia ja kuusenkerkkämajoneesia.

Pääruokina:

Pesolan pihvisonnia, paahdettua varhaisperunaa, varhaiskaalia ja villiyrttimaustevoita (L, G) tai Paistettua Kallaveden kuhaa, haudutettua varhaiskaalia, retiisiä ja pikkeli-voikastiketta (L, G) tai Paahdettua kukkakaalia, haudutettua kyssä- ja varhaiskaalia, kotimaista luomukvinoaa ja porkkananaattipestoa (M, G, Veg).

Jälkiruokina:

Kauden jälkiruoka – haudutettua raparperia, marenkia ja keittiön omaa vaniljajäätelöä (L, G) tai Tornin hätävara – paistettua pullaa ja keittiön omaa mustaherukkasorbettia (L).

Puijon Maja

Puijontie 135, 70300 Kuopio | https://www.puijopeak.fi/palvelut/puijon-maja/

 

MENU: Retkiaamiainen

Tule nauttimaan terveellisistä, paikallisista raaka-aineista ja Puijon upeasta luonnosta Majan Retkiaamiaiselle! Majan retkiaamiainen katetaan viikonloppuisin la ja su klo 9-12.  Retkiaamiaisen hinta on 15.50 eur/hlö, alle viisivuotiaat lapset veloituksetta ja 5-12 -vuotiaat puoleen hintaan. Maja palvelee lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15 saakka. Menu: https://www.puijopeak.fi/ravintolat/puijon-maja-retkiaamiainen/


VS Ravintolat

Ravintola-alan moniosaaja VS Ravintolat tuo ruuan sinne missä niitä tarvitaan, vaikkapa Puijonnokan kodalle tai messuhalliin. Yritys pyörittää useita eri lounasravintoloita sekä Kuopiossa että Siilinjärvellä ja välittää useita eri juhlatiloja.

Ravintola TehoWatissa Kuopion Energialla
Haapaniementie 30 | www.vsravintolat.fi
Ma-Pe 8-13 La-Su suljettu

MENU: 

SATOA WEEK LOUNAAT 9,80 €

Torstaina 27.8.
Ylikypsää Pielaveden porsasta
Haukipihvejä Kallaveden hauesta

Perjantaina 28.8.
Syksyistä lihapataa
-Tateilla maustettua naudanlihapataa
Kaalilaatikkoa
-Hussolan ohralla

Saatavana myös Take Away-annoksina


Kuopion Saana

Matkailukeskus Kuopion Saana yhdistää saunaelämykset, upeat ravintolapalvelut sekä lukuisat tapahtumat ja aktiviteetit saman katon alle.

Siikaranta 12, 70620 Kuopio | www.kuopionsaana.fi
Ma-To 11:00-22:00 Pe 11:00-24:00 La 10:00-24:00 Su 12:00-18:00

ANNOS: Kallaveden kuhaa

Kallaveden kuhaa: Hernepyrettä, paistettuja kesäkasviksia ja porkkana-voikastiketta (L,G) 29,00 €

La 22.8.2020 Saanan rapujuhlat

5 kpl jokirapua, tilliä, paahtoleipää, voita
Haudutettua kuhaa, kukkakaalipyre, kauden kasviksia, rapukastike
tai
Härän ulkofilepihvi Pohjois-Savosta, sipulipyre, kauden kasviksia, timjamikastike, frittipottua
Tyrniä kahdella tavalla, Jymy luomu mäntyjäätelöä

Menun hinta 59€

Varaa paikka: https://www.kuopionsaana.fi/rapujuhlat/


Sawohouse ja ravintola Sabor House Kitchen & Bar

Sabor on espanjaa ja tarkoittaa makua. Valenciasta kotoisin oleva keittiömestarimme Angela Espinos luo espanjalais-skandinaavisista valmistustavoista rakentuvaan makumaailmaan perustuvan Ala Carte keittiön, jossa puhtaat suomalaiset ja lähituotetut raaka-aineet yhdistyvät perinteiseen espanjalaiseen reseptiikkaan ja keittotaitoon. Toisaalta suomalaisia ja savolaisia perinneruokia valmistetaan erilaisin tekniikoin yhdistäen uudenlaisia makumaailmoja.

Tarhakuja 1, 70780, Kuopio | www.sawohouse.fi
Lounas:
Ma-Pe 10:30-14:00
Á la carte
ti-la 18:00-21:30

MENU: Lounas & á la carte

ERG VIIKON LOUNAAT 9,90 € / hlö
Maanantaina – Kala-Lapin tulisavuinen lohikeitto, sipulipihvit
Tiistaina – Jauhelihakeittoa Savo-Karjalan lihan ylämaan naudasta, uunilohta
Keskiviikkona – Juustoportin juustoista keittoa, makkarakastiketta
Torstaina – Hernekeittoa ja Sawohousen makeaa sinappia sekä pannaria mansikkahillolla, chil con carne
Perjantaina – Voutilan tilan lihaisaa keittoa varhaisperunoista, hedelmäinen kanaruukku
Lounas sisältää runsaan salaattipöydän, hapanjuurileipää ja luomuruisleipää sekä levitteet. Juomina vettä, sekamehua ja maitoa. Jälkiruoaksi kahvia/teetä ja keksiä.

ERG VIIKON À LA CARTE MENU 35 € / hlö

Alkuruoka: Pehmeää kantarellikeittoa ja pähkinävoissa paistettuja kantarelleja
Pääruoka: Kokin pyytämää Kallaveden haukea terriinin muodossa, kuhaa, kukkakaali-kreemiä, Kasvisgallerian säräjuuresta sekä pottuvoita ja beurre blanc-kastiketta
Jälkiruoka: Suklaafondantia, itse tehtyä tiikerijäätelöä ja appelsiinisiirappia.


 Bierstube

Saksalaishenkinen oluttupa Bierstube, kansankielellä ”Stube”, on perinteikäs ravintola, jossa on suuri mallasjuomavalikoima ja kiitelty ruokalista sisältäen niin näppiruokaa kuin suuremmankin nälän taltuttavaa evästä. Ravintola on palvellut samalla paikalla Kuopion keskustassa koko historiansa ajan. Lisäksi Stubewagenin löytää kesällä 2020 Kuopion torilta.

www.bierstube.fi

ANNOS: TATTIHODARI 

Liepuskan hodarisämpylä, Eväsmiesten makkaraa ja tattikastiketta paikallisista tateista. 10 €
Annos myynnissä Kuopion torin yhteisterassilla Gastrobar B/P:n ja Burger5:n kanssa.
Annoksia on myynnissä Kuopion torilla sään ja ihmismäärän mukaan ma-la 11-22 saakka. Sunnuntaina torilla tarjotaan 12-17 saakka.


 Burger5

BURGER5:n käsintehdyt burgerit on valittu useana vuotena peräkkäin Suomen top 3 joukkoon, ja kaikilla burgereilla onkin #BURGASMI-takuu. Viihdekeskus Minnan lisäksi Burger5 palvelee 2020 alkaen myös Burger5:n liikkuvasta myyntipisteestä, jonka löytää kesällä 2020 Kuopion torilta. Sämpylämme on omalla reseptillämme Liepuskan herkkupajalla valmistettu potato bun -sämpylä, jota ei ole muilla Kuopiossa. Lähituottajien kasvattama naudanliha painetaan pihveiksi itse joka aamu. Käytämme paikallisen pientuottajan NAKU-majoneesia ja tähän käsintehtyyn majoneesiin teemme kaikki omat kastikkeemme keittiössämme itse.

www.burger5.fi

ANNOS:

RPS Pork Burger:
Savustettua revittyä possun niskaa, RPS Rock sämpylä, kurkkusalsaa torin antimista, salaattia ja aiolia 13 €
Annos myynnissä Kuopion torin yhteisterassilla Gastrobar B/P:n ja Bierstuben kanssa.

 


 Konttiravintola Morton

Legendaarisista burgereista tunnettu merikonttiravintola Kuopion keskustassa tarjoaa herkulliset burgerit ja salaatit lähituottajien raaka-aineista.

Haapaniemenkatu 20, 70100, Kuopio | www.morton.fi
Ma-To 10:30-20:00 Pe-La 10:30-21:00 Su 12:00-18-00

MENU: Halloumiburger

Halloumburger herne-wasabipyreellä, inkiväärikimchillä ja pikkelöidyillä sinapinsieminillä (L). Saatavana myös pyydettäessä (G).  Annoksen saa tuttuun tapaan maistelukokoisena tai pääruokakokoisena 6 € / 12 €


Gastrobar B/P

Puijonkatu 41, 70100 Kuopio | https://gastrobarbp.com/home/
Ravintolan aukioloajat Ti-To 11-15, La 16-21, Su-Ma suljettu

MENU

Yön yli haudutettua karitsan lapaa, Kotileipomo Piirakka ja Pulikan perunarieskaa, kevätsipuli-creme fraichea fermentoitua kirsikka-hotsaucea ja omena-mustakaalislaw. Kasvisversio saatavilla paikallisilla grillatuilla kanttarelleilla. 6€/kpl 15€/3kpl

Annos myynnissä Kuopion torin yhteisterassilla Bierstuben ja Burger5:n kanssa.

 


OHJELMAA & TEKEMISTÄ

LAUANTAI 22.8.

 

Klo 10-16 Savolaisuus on makuasia: Lähiruokaa Matkuksessa!

Matkuksessa tapahtuu: Satokauden makuja, pop up -ravintoloita & lähiruokatori la 22.8. klo 10-16. Matkuksen herkulliset pop up -tapahtumat käynnistyvät lauantaina 22.8. klo 10–16, kun elokuu inspiroi kattamaan sadonkorjuun parhaat maut ruokapöytään. Matkuksessa mukana on paikallisten tuottajien monipuolinen paikallisten tuottajien lähituotetori sekä erilaisia lähiruokateemaisia pop up -ravintoloita.

Tapahtumapäivänä esitellään lähellä ja vastuullisesti tuotettuja satokauden makuja, jotka hemmottelevat makunystyröitä loppukesän lämmössä. Tule maistamaan paikan päälle ja kata myös kotona juhlallinen ateria alkaneen arjen keskelle! Mukana tapahtumassa ovat mm. Hunajalähde, Vipumäentila, Nenosen mansikkatila, Tummanurmen luomutila, Julkulan leipomo ja Kaunismaan tila.

Klo 18 – Saanan rapujuhlat

Katso menu ja varaa paikka: https://www.kuopionsaana.fi/rapujuhlat/

Ravintoloiden Satoa-teema-annokset ja ERG-menut saatavana. Katso lisätiedot ravintolakohtaisesti.


SUNNUNTAI 23.8.

Ravintoloiden Satoa-teema-annokset ja ERG-menut saatavana. Katso lisätiedot ravintolakohtaisesti.


 MAANANTAI 24.8.

Ravintoloiden Satoa-teema-annokset ja ERG-menut saatavana. Katso lisätiedot ravintolakohtaisesti.


 TIISTAI 25.8.

Klo 17.00 – 21.00  Syötäviä sieniherkkuja -kurssi

Paikka: Airakselan seurantalo, Airakselantie 593

Ohjelma: Sienet ovat terveellistä ja monipuolista ruokaa. Syksyisin on hauska kuljeskella metsässä ja etsiä sieniä. Onkin aina yllätys, löytyykö niitä. Sienten valmistaminen ruuaksi vaatii omat niksinsä, sillä on sekä tunnistettava sopivat ruokasienet että osattava käsitellä ne. Tässä asiassa sinua auttaa ja opastaa kurssilla Maa- ja kotitalousnaisten ruoka- ja elintarvikeasiantuntija, sienineuvoja Marja Niskanen. Maa- ja kotitalousnaiset on valtakunnallinen neuvontajärjestö, jolla on pitkä kokemus erilaisten ruokakurssien järjestämisestä ja ohjaamisesta.  Hinta 60 €/hlö.

Ilmoittautumiset kurssille 21.8. mennessä.
https://ita-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/syotavia-sieniherkkuja-kurssi-14655

Lisätietoja, marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi

Klo 16.00 – 22.00  Tukkilais- ja savusaunailta Jätkänkämpällä

Paikka: Rauhalahden Jätkänkämppä, Katiskaniementie 8, 70700 Kuopio

Jätkänkämpällä vietetään yleisiä perinne- ja savusaunailtoja ympäri vuoden tiistaisin. Illan aikana on mahdollisuus saunoa suuressa savusaunassa ja pulahtaa Kallavedessä, jään aikaan avannossa. Jätkänkämpässä on tarjolla herkullinen kämppäateria buffetpöydästä ja illan aikana voi nauttia suomalaisesta hanurimusiikista, yhteislaulusta, kämppätansseista ja kesällä myös huikeista tukkilaisesityksistä. Ruoka- ja ohjelmateemat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Illan ohjelma: Klo 16-22 Jätkänkämpä avoinna, klo 16-21 Savusauna lämpimänä, klo 16.30-21 Kämppäillallinen (pääruoka rosvopaistia) katettuna buffetissa. Suosittelemme varausta klo 16.30 tai 19.00 kattaukseen (p. 03060830) 17-21. Livemusiikkia: hanuristi/viulisti 18.30 ja 20.30 Tukkilaisnäytökset. Hinnat: Savusauna 15 €, kämppäillallinen 24 €, paketti: sauna + ruokailu 37 €, lapset 4-14 v -50 % aikuisen hinnasta.

KESÄMENU  25.8.2020 & Buffetkattaukset klo 16.30 ja 19.00.

Alkuruokapöytä: Kämpän Smetanasilliä L, G,Savumuikkuja, Tillikurkkuja M, G, Lohihyvettä L,G, Kylmäsavuhaukea, Sitruunacremeä L, G, Paahtopaistia, Parmesanmajoneesia L, G, Uuden Sadon Vihersalaatteja, Talon Kastiketta M,G, Hedelmäistä Juustosalaattia L,G, Tomaatti- Kevätsipulisalaattia M, G,  Maalaisperunasalaattia L,G,Hunajamarinoitua Punajuurta  M, G, Kalakukkoa.

Pääruokapöytä: Rosvopaistia Porsaasta M,G, Omena- Sipulikastiketta, Paahdettuja Perunalohkoja, Säräjuureksia L,G

Jälkiruoka: Mansikka- Raparperikiisseliä, Kermavaahtoa L,G

Lapsille: Lihapyöryköitä ja Perunasosetta

Katso illan menu: https://www.rauhalahti.fi/ravintolat/jatkankamppasavusauna/kaikille-avoimet-perinne-ja-savusaunaillat


KESKIVIIKKO 26.8.

 Local Food Gift – Pohjois-Savon osakilpailu

Local Food Gift Challenge -ohjelman tavoitteena on kehittää yhteistyötä innovatiivisten gastronomisten lahjojen luomiseksi. Ohjelmalla halutaan tukea paikallisia tuottajia luomaan kestävän kehityksen mukaisia laadukkaita ruokalahjoja, joilla voi ylpeästi edustaa Pohjois-Savoa. Tarkoituksena on sitouttaa alueen edustajat paikallisen kulttuurin ja ruoan monimuotoisuuden edistämiseen sekä suojelemiseen. Lahja- ja keittiötavaralahjoiksi soveltuvat mm. erilaiset säilyvät juomat, hillot, hyytelöt, marmeladit, siirapit, hunaja, säilyvät marja- ja sienituotteet, saunatuotteet (vastat/vihdat), tervasaippuat, sauna tai keittiötekstiileissä pellavaiset (esiliinat, pyyhkeet), keraamiset tuotteet, jne. Ruokalahjoilla (Food gifts) tarkoitetaan tyypillisiä paikallisia herkkuja, jotka sopivat viemisiksi ilman pilaantumisvaaraa. Ruokalahjojen valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä paikallista tuotantoa. Keittiöesinelahjat (Kitchenware gifts), tarkoittavat ruoanlaitossa käytettäviä välineitä kuten astioita, kirjoja ja tekstiilejä. Lahjojen tulee olla yhdistettävissä paikallisiin ruokaperinteisiin ja olla helposti kuljetettavissa tuliaisena. Lahjojen tulee olla käyttökelpoisia ja niiden valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä tuotantoa.

Klo 17.00 – 19.00 Paikalliset maistajaisetKoivumäen kartano

Paikka: Koivumäen Kartano, Koivumäenkuja 18, 70800 Kuopio.

Teema: Liköörit (Gustav mesimarja, lakka, mustikka-vadelma, karpalo)

Ohjelma:  Paikalliset maistajaiset koostuu kuopiolaisen alkoholijuomatehtaan Lignell & Piispasen tuotannosta olevista alkoholijuomista. Samalla kuulet kuinka marjalikööriä sekä muita laadukkaita suomalaisia alkoholijuomia valmistetaan. Maistajaiset pidetään upeassa Koivumäen Kartanossa, joka on vielä tänäkin päivänä saman kauppaneuvos Gust. Raninin suvun perillisten omistuksessa kuin tehdaskin. Ohjelmaan kuuluu opastettu tasting Lignell&Piispasen tuotteista ja juomiin sopivaa pientä syötävää (tapas/suklaa/juustot). Hinta: 45 €/hlö sisältäen voimassa olevan arvonlisäveron. Lisämaksusta saatavilla myös kolmen ruokalajin illallinen sekä lisäjuomia.

Lisää tietoa ja varaukset: www.koivumaenkartano.com


TORSTAI 27.8.

klo 11.30- Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu 

Paikka: Kuopion lähiympäristö +10 km.

Ohjelma: Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Kierroksen aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa kuten pyörivässä Puijon torniravintolassa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen kauppaneuvos Gustav Raninin jalanjäljille Lignell & Piispasen tehdaskierroksella ja tarina jatkuu historiallisessa Koivumäen Kartanossa. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Osallistumismaksu sisältää tervetulojuoman ja lähiruokalautasen Puijon Torniravintolassa, lounaan Kuopion Saanassa, tehdaskierroksen Lignell & Piispasella sekä jälkiruoan ja kahvin Koivumäen Kartanossa. Kiertoajelun päätteeksi viemme asiakkaat Kuopion kauppahalliin. Hintaan ei kuulu alkoholijuomia. Opas kertoo tarinoita matkan aikana ja ruokailujen lomassa. Huom. alle 18-vuotiaat eivät voi osallistua tehdaskierrokselle Lignell & Piispasella vaan he odottavat sen ajan bussissa.

Torstaina 27.8.2020, lähtö klo 11.30 kaupungintalon edestä. Kesto noin 4 tuntia. Kiertoajelu toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset tiistaihin 25.8. klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai puh. 044 244 3899. Osallistumismaksu 78 € maksetaan ennen kiertoajelua Kuopion Oppaat ry:n tilille FI67 4600 0010 7788 31 käyttäen viitettä 1300.

www.kuopionoppaat.com


 PERJANTAI 28.8. 

Pe 28.8. Elonkorjuujuhla live

Tänä vuonna Elonkorjuujuhla lähetetään suoralla Maaseutuammattiin ry:n Facebook-liveyhteydellä perjantaina 28.8.2020 klo 10:00 alkaen Uudistalolta Jännevirralta. Mukana livessä ovat Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, Maaseutuammattiin ry, MTK-Pohjois-Savo ry, Savon ammattiopisto Sakky, Savon Martat ry, Savonia ammattikorkeakoulu, Suomen metsäkeskus ja Ylä-Savon ammattiopisto, Ysao. Yhteistyökumppaneina toimivat  Uudistalon Maaseutumatkailu ja Tuotantoyksikkö Kantti. Lisätiedot: www.maaseutuammattiin.fi

Pe 28.8. klo 10.00 ja 14.00 Syötäviä sieniherkkuja -workshop

Paikka: European Region of Gastronomy toimisto, Puijonkatu 14, Kuopio.

Kurssi: Tutustutaan muutamaan hyvään ruokasieneen ja opetellaan valmistamaan maistuvaa ja monipuolista sieniruokaa. Kurssilla maistelemme valmistamamme ruuat. Jokainen kurssilainen saa kattavan reseptivihkosen omakseen. Maa- ja kotitalousnaiset on valtakunnallinen neuvontajärjestö, jolla on pitkä kokemus erilaisten ruokakurssien järjestämisestä ja ohjaamisesta. Hinta 15 €/hlö.

Ilmoittautuminen 28.8. klo 10 työpajaan 26.8. mennessä: https://ita-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/syotavat-sieniherkut-tyopaja-14656

Ilmoittautuminen 28.8. klo 14 työpajaan 26.8. mennessä: https://ita-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/syotavat-sieniherkut-tyopaja-14657

Pe 28.8. klo 16.30- Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Paikka: Kuopion keskustan alue.

Ohjelma: Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa. Samalla saat tutustua Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Osallistumismaksu sisältää tervetulojuoman Lähiruoka TullinTuvassa kauppahallissa, savolaiset tapakset Ravintola Kummisedässä, Suomen parhaaksi valitun kalakeiton Ravintola Isä Camillossa, juustolautasen Musiikkiravintola King’s Crownissa sekä jälkiruoan ja kahvin Kahvila Kanelissa. Hintaan ei kuulu alkoholijuomia. Opas johdattelee kävelyä ja kertoo tarinoita kävelyn aikana ja ruokailujen lomassa.

Perjantaina 28.8.2020, alkaa klo 16.30 Siskotyttö-patsaalta kauppatorilta. Kesto noin 3 tuntia. Kävely toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset tiistaihin 25.8. klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai puh. 044 244 3899. Osallistumismaksu 72 € maksetaan ennen kävelykierrosta Kuopion Oppaat ry:n tilille FI67 4600 0010 7788 31 käyttäen viitettä 1300.


LAUANTAI 29.8. 

Venetsialaiset Kuopion Saanassa

Paikka: Kuopion Saana, Siikaranta 12, Kuopio.

Menu, ohjelma ja varaukset: https://www.kuopionsaana.fi/venetsialaiset-29-8/

Kuopion Saana juhlistaa veneilykauden päättymistä venetsialaisten merkeissä lauantaina 29.8.
Luvassa tulitaidetta, kokko, tunnelmavalaistusta ja elävää musiikkia.
Savon Sanomien Juhannusneidon valinta la klo 18 ja Vox Polaris kuoro esiintyy. Katupojat bändi klo 20:00 alkaen. Ilotulitus klo 22:00.

Saanan ravintolassa Special Buffee tarjolla 17-22. Hinta 32€, lapset 5-12 v. 13 €, alle 4 v ilmainen vanhempien seurassa ruokaillessa.
Tee pöytävaraus https://v2.tableonline.fi/instabook/bookings/YAJcfy4 ja tule nauttimaan elokuun lopun kauniista illasta hyvän ruoan ja juoman parissa.
29.8. päivällä ainostaan pientä purtavaa baarin puolelta. Myös ulkogrilli palvelee päivällä sään salliessa.

 

Muita tapahtumia Bellanrannassa:
Alueen panimot ovat auki seuraavasti:
Iso-Kalla klo 22 asti, RPS klo 12-16 ja klo 16 panimokierros halukkaille! Bellanpuiston valaistu citygolfkenttä ja padel auki 23 asti.
Motorsport kuopiolla päivällä 8 h kisa-ajot.
Tervetuloa!


SUNNUNTAI 30.8.

Ravintoloiden Satoa-teema-annokset ja ERG-menut saatavana. Katso lisätiedot ravintolakohtaisesti.