UUTISET

Satoa Siilinjärvi -tapahtumassa tarjolla taas paikallisia makuja ja kesäistä ohjelmaa

19 / kesä / 2024

 

Elokuussa 2023 ensimmäisen kerran järjestetty ja välittömästi siilinjärveläisten sydämet valloittanut Satoa Siilinjärvi -tapahtuma järjestetään taas Siilinjärven torilla lauantaina 10.8.2024.

Tapahtumassa ravintolat ja muut ruoka-alan toimijat myyvät pieniä paikallisista raaka-aineista valmistettuja maisteluannoksia ja tuottajat omia tuotteitaan kotiin viemisiksi. Maisteluannoksia tämän vuoden tapahtumassa tarjoavat paikalliset Pizzaburger Adana ja Siilin Mylly, Savoste Rautavaaralta, Uudistalo Kuopion Jännevirralta ja Wanha Tietola Maaningan Tuovilanlahdesta.

Kotiin viemisiä tapahtumassa myyvät muun muassa Jokirannan marjatila Lapinlahden Alapitkältä, hapanjuurileivästään tunnettu nilsiäläinen Juulian Kotileipomo sekä kotimaisia makeisia myyvä Paulan hodari ja laku Maaningan Kinnulanlahdesta.

Herkuttelun ja ostosten teon lomassa tapahtumavieraita viihdyttävät muun muassa DJ Vänskä sekä Siilinjärven 4H-yhdistyksen, Siilinjärven Nuorkauppakamarin ja MTK Siilinjärven väki toimipisteineen. Tapahtuma päättyy EiNos orkesterin tahdittamiin toritansseihin.

Ravintoloiden menut ja tapahtuman tarkempi ohjelma julkaistaan heinäkuun aikana. Ajankohtaista tietoa tapahtumasta on saatavilla tapahtuman verkkosivuilla www.satoa.fi, Siilinjärven kunnan verkkosivuilla https://www.siilinjarvi.fi/tapahtumat/satoa-siilinjarvi/ sekä Satoa -tapahtuman ja kunnan sosiaalisen median kanavissa.

Satoa Siilinjärvi -tapahtumaa vietetään Siilinjärven torilla ja sen välittömässä läheisyydessä lauantaina 10.8. klo 10–20. Tapahtuman tuottaa Siilinjärven kunta yhteistyössä Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten, MTK Pohjois-Savon, Siilinjärven 4H-yhdistyksen ja Siilinjärven Nuorkauppakamarin kanssa. Tapahtuman suunnitteluun on saatu rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Euroopan maaseuturahastosta. Tapahtumaa tukevat PeeÄssä ja YARA Suomi Oy.

Lisätiedot: Katja Lappalainen MKN Itä-Suomi, katja.lappalainen@maajakotitalousnaiset.fi, 050 3088916 ja Tuula Pärnänen tuula.parnanen@siilinjarvi.fi, puh. 0447401313

Tapahtuman taustalla on mm. kaksi MKN Itä-Suomen hanketta: Agri-Food Network -hanke haluaa mm. vahvistaa ruokakulttuurin näkymistä maakunnassa, mihin Siilinjärven SATOA-tapahtuman syntyminen tuo arvokkaan lisän. Ruokaketjun kehittämishanke Siilinjärvelle -LEADER-hanke auttaa suunnittelemaan tapahtumasta paikallisesti kestävän ja järjestöjen yhteistyöhön perustuvan. Agri-Food Network -hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja ruokaketjuhanketta Euroopan maaseuturahasto.

 

 

Satoa Kuopio siirtyy Kauppatorille Elonkorjuujuhlien yhteyteen – tarjolla totuttuun tapaan paikallisia herkkuja!

17 / kesä / 2024

TIEDOTE 17.6.2024

Jo jokavuotiseksi perinteeksi muodostunutta, aiemmin Kuopion Kauppakadulla vietettyä Satoa Kuopio Food Festivalia vietetään tänä vuonna uusissa puitteissa Kuopion kauppatorilla. Tapahtuma järjestetään pe-la 23.–24.8. klo 11–20 samanaikaisesti niin ikään kauppatorilla vietettävän Elonkorjuujuhlan kanssa.

Satoa tapahtuma-alueella ravintolat ja muut ruoka-alan toimijat myyvät pieniä paikallisista raaka-aineista valmistettuja maisteluannoksia.  Tämän vuoden tapahtumassa annoksia tarjoavat jo aiemmista Satoa tapahtumista tutut Bierstube, Harri’s Food Factory, Havu Kitchen & Bar, Hodarikoju, Puijon Torniravintola, Ravintola Ehtoo, Savoste, Sawohouse, Sweetown ja Uudistalo sekä uudet tulokkaat Ravintola Ehta, Saimaan Tuore ja Umami Kuopio. Ravintoloiden menut julkaistaan heinäkuun aikana. Ajankohtaista tietoa tapahtumasta on saatavilla tapahtuman verkkosivuilla www.satoa.fi ja sosiaalisen median kanavissa.

Tapahtuman oheisohjelmaa tuotetaan yhteistyössä Elonkorjuujuhlan kanssa. Elonkorjuujuhlien ohjelmassa on muun muassa Taste Savo popup, Savon Marttojen sienineuvontaa, isoja koneita ja Savonmaan mestarilypsäjä-kilpailu.

Satoa Kuopio -tapahtumaa vietetään Kuopion kauppatorilla perjantaina ja lauantaina 23.–24.8. klo 11–20. Tapahtuman tuottaa Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset. Tapahtumaa tukevat Kuopion kaupunki ja Osuma Turvallisuuspalvelut.

Lisätiedot:

www.satoa.fi

Sanna Louna sanna.louna@maajakotitalousnaiset.fi, puh. 0400 571642

Katja Lappalainen katja.lappalainen@maajakotitalousnaiset.fi,  puh. 050 3088916

Niina Mäntyniemi (Elonkorjuujuhla) niina.mantyniemi@maaseutuammattiin.fi, puh. 0400 158 229

Taste Savo popup mukana SATOA -tapahtumassa

11 / kesä / 2024

Jo perinteeksi muodostunut Taste Savo popup ponnahtaa taas pystyyn SATOA Kuopion ja Elonkorjuujuhlan yhteyteen Kuopion kauppatorille pe-la 23.-24.8.

 

Taste Savo popup -myymälästä löydät hyvän kattauksen paikallisten toimijoiden tuotteista ja voit kätevästi ostaa useamman tuottajan tuotteita samasta pisteestä. Taste Savo popup -teltan löydät keskeltä aluetta Maa- ja kotitalousnaisten teltan luota. Popup on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10-20.

 

Tervetuloa maistelemaan paikallisten ravintoloiden maistuvia annoksia, aistimaan elonkorjuujuhlien tunnelmaa ja tekemään ostoksia Taste Savo popup -myymälään!

 

Jos olet kiinnostunut saamaan tuotteitasi myyntiin popuppiin ota yhteyttä Katja Lappalaiseen p. 050 3088916 katja.lappalainen@maajakotitalousnaiset.fi

Uusia yhteistyökumppaneita Satoa Ruokafestivaaleille.

22 / touko / 2024

Satoa Kuopio Ruokafestivaali on solminut kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Osuma turvapalveluiden kanssa. Myös Kuopion kaupunki jatkaa tapahtuman yhteistyökumppanina.

Satoa Siilinjärvi Ruokafestivaalin yhteistyökumppaniksi vuodelle 2024 on Yara Siilinjärvi.

Kiitämme yhteistyökumppaneita tapahtumiemme tukemisesta.

 

       

SATOA Siilinjärvi -tapahtumaa vietetään jälleen 10.8.2024

22 / huhti / 2024

Haku tapahtuman ravintolatoimijaksi ja tuottajatorin myyjäksi on avoinna!

Vuonna 2023 ensimmäisen kerran järjestetty ja välittömästi siilinjärveläisten sydämet valloittanut SATOA Siilinjärvi -tapahtuma tulee taas! Tämän vuoden tapahtuman ajankohdaksi on varmistunut lauantai 10.8.2024. Haku tapahtuman ravintolatoimijaksi ja tuottajatorin myyjäksi on parhaillaan käynnissä: Ravintolatoimijoilla ja tuottajatorin myyjillä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan tapahtumaan 26.5. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/0DE03D799B0B3DAF

 

Lisätiedot:

Katja Lappalainen, katja.lappalainen@maajakotitalousnaiset.fi, 050 3088916

Heli Sulola heli.sulola@maajakotitalousnaiset.fi, 040 6720597 

SATOA Kuopio Food Festivalia vietetään 23.-24.8.2024

30 / tammi / 2024

Haku tapahtuman ravintolatoimijaksi on avoinna!

SATOA-tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa. Tämän vuoden tapahtuman ajankohdaksi on varmistunut 23.–24.8.2024. Supersuositussa katuruokatapahtumassa paikalliset ravintolat ja ruoka-alan toimijat myyvät pieniä ruoka-annoksia – suolaista ja makeaa – paikallisista raaka-aineista taidokkaasti valmistettuna.

Tänäkin vuonna tapahtuman teemana on lähiruoka, jonka ympärille osallistuvat ravintolat yhdessä rakentavat menunsa. Tavoitteena on, että tarjottujen annosten raaka-aineista vähintään puolet on lähellä tuotettu. Tarjonnassa pyritään myös ottamaan huomioon erilaiset asiakasryhmät, joten jokaiselle löytyy jotakin!

Haku tapahtuman ravintolatoimijaksi on parhaillaan käynnissä. Ravintolatoimijoilla on mahdollisuus ilmoittautua mukaan tapahtumaan 15.3. mennessä. Tästä linkistä pääset suoraan ilmoittautumislomakkeeseen.

SATOA Kuopio Food Festivalia vietetään Kuopion Kauppakadulla torin laidalla perjantaista lauantaihin 23.-24.8.2024. klo 11–20. Samanaikaisesti tapahtuman kanssa vietetään Elonkorjuujuhlaa Kuopion torilla. Tapahtuman tuottaa ProAgria Itä-Suomi/ Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset yhteistyössä Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry:n ja Kuopion kaupungin kanssa.

Lisätiedot: www.satoa.fi

Marja Niskanen

p. 0400 905782

marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi

 

Katja Lappalainen

p. 050 3088916

katja.lappalainen@maajakotitalousnaiset.fi

Satoa Kuopio 23.-24.8.2024

30 / marras / 2023

Nyt on aika ilmoittautua vuoden 2024 SATOA -tapahtumaan!

Vuoden 2024 Satoa -tapahtuman suunnittelu on jo aloitettu. Vuonna 2014 Satoa -ruokafestivaalia vietetään 23.-24.2024 tuttuun tapaan Kuopion keskustassa Kauppakadulla. Ravintoloiden haku on auki ja ilmoittautua voi tästä linkistä.

Tapahtumaan kaivataan myös kumppaneita. Jos yritykseni haluaisi olla Satoa -tapahtuman kumppani ja saada näkyvyyttä tapahtumassa, ole yhteydessä meihin.

Luodaan taas yhdessä mahtava tapahtuma!

Heli, Katja, Kirsi, Marja ja Sanna

SATOA Kuopio kiittää!

30 / elo / 2023

Lämmin kiitos kaikille SATOA Kuopio -katuruokatapahtumassa vierailleille!
Teitä oli enemmän kuin uskalsimme toivoa! Lähes 20 000 kävijää kahden päivän aikana. Tapahtuman tulevaisuus on nyt mietintämyssyn alla ja päätöksen tueksi kaipaisimme kovasti palautetta ja kehitysehdotuksia. Risut ja ruusut voit toimittaa meille tiedoksi täyttämällä palautekyselyn, johon pääset linkistä:
Erityiskiitos Kuopion kaupunki ja Sähköasennus Sähkömestarit Oy:lle tuestanne tapahtuman järjestelyissä!

SATOA Kuopio Food Festival 2023 tarjoaa monipuolisen herkutteluvalikoiman – ravintoloiden menut on nyt julkistettu!

11 / elo / 2023

SATOA Kuopio ruokafestivaali valloittaa Kauppakadun 13 erilaisen ruokaravintolan voimin elokuun viimeisenä viikonloppuna. Ravintolat ovat nyt julkaisseet tapahtumaan myyntiin tulevat herkut ja kattaus on monipuolinen!  SATOA -tapahtumien herkuttelujen kantavana teemana on Sadonkorjuu ja paikalliset ruokatuotteet. Luvassa on jälleen kerran kattava otos pohjoissavolaista ruokakulttuuria.

 

Ravintoloiden yhteismenu on ladattavissa täältä: https://www.satoa.fi/menu/

Vaikka raaka-aineet ovat kotoiset, löytyy makuja myös kauempaa; El Barillon tarjoamat tapakset tulevat espanjalaisesta ja Sweetownin sushit ja bunsit taiwanilaisesta makumaailmasta. Kuopiolainen Ketoinen puolestaan tuo maisteltavaksi viljattomat flatterit sekä suolaisina että makeina, ja Hodarikojun Kalakukkokoira päivittää savolaisen perinneruokamme ihan uudelle tasolle. VS ravintolat, Viikinkiravintola Harald, Puijon Torniravintola, Harri’s Food Factory, Sawohouse ja Bierstube ovat kokeneita SATOA -konkareita, joiden keittiömestarit ovat taas päästäneet luovuutensa irti ja loihtineet parastaan tarjolle. Minitar -jäätelökoju takaa viilennystä jäätelödrinkeillään ja -annoksillaan kuumanakin päivänä. Mielenkiintoisia uusia ravintoloita ovat Tahkon laelle kohoava Havu Kitchen&Bar, joka saapuu antamaan ennakkomaistiaisia ruokafilosofiastaan SATOA vieraille sekä Tuovilanlahden kauniissa kylämaisemissa asusteleva Wanha Tietola, joka tuo paikallisesta mallasviljasta leivotut herkkupizzat tarjolle tapahtumaan.

SATOA -ruokafestivaalit ovat ylpeästi pohjoissavolainen ruokafestivaali. Tapahtumissa esillä olevat yritykset ovat Pohjois-Savosta ja annoksissa käytettävät raaka-aineet ovat pääosin paikallisesti toteutettuja.

 

SATOA Kuopio Food Festival: Kuopion keskustassa torin laidalla Kauppakadulla 25.-26.8. Aukioloajat pe ja la klo 11-20. Tapahtumassa paikalliset ravintolat myyvät 4-10 euron arvoisia annoksia.

Tapahtuman tuotannosta vastaa Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset. Tapahtumaa tuotetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kuopion kaupungin tuella. Yhteistyössä ovat Meidän Kuopio -tapahtuma ja Elonkorjuujuhla.

Lisätietoja:

Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

Marja Niskanen                                                              Kirsi Vartia

p. 0400905782                                                               p. 0503463711

marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi                      kirsi.vartia@maajakotitalousnaiset.fi

 

 

 

SATOA Siilinjärvi -katuruokapäivän ravintolatoimijat on valittu

06 / kesä / 2023

 

SATOA Siilijärvi ruokafestivaalia vietetään Siilinjärven torilla lauantaina 5.8.2023. Annoksia saapuvat loihtimaan Ruokapalveluyritys Savoste, Ravintola Fonte, Pizzeria Adana, Leipomo-kahvila Wanha Tietola ja Siilin Mylly. Ravintolat ovat nyt aloittaneet annossuunnittelun ja kesän mittaan tarjonnasta julkaistaan maistiaisia somekanavissamme.

Paikalliset ravintolat ja ruoka-alan toimijat myyvät pieniä ruoka-annoksia – suolaista ja makeaa – paikallisista raaka-aineista taidokkaasti valmistettuna.Alue on avoinna klo 10-20 ja päivän mittaan on tarjolla monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Lapsille on torilla aamu- ja iltapäivällä HennaSirkan muskarituokioita ja polkutraktoreilla pääsee testailemaan ajotaitojaan MTK:n radalla. Päivällä musisoivat Henna Korhonen ja Janne Vänskä viululla ja haitarilla. Ilta vietetään karaoken parissa.  Torilla voi tehdä myös ostoksia paikallisten tuottajien kojuista.

Ruokatarjonnassa pyritään ottamaan huomioon erilaiset asiakasryhmät, jotta jokaiselle löytyy jotakin. Tarjolla on erilaisia pieniä maisteluannoksia alkupaloista jälkiruokiin. Tapahtuman tarjontaan voi tutustua etukäteen seuraamalla satoa.fi ja Siilinjärven kunnan sivustoja ja sosiaalista mediaa.

 

Lisätietoja:

Kirsi Vartia MKN Itä-Suomi

kirsi.vartia(at)maajakotitalousnaiset.fi

050 346 3711

 

Pekka Turunen, Siilinjärven kunta

pekka.turunen(at)siilinjarvi.fi

044 740 1130