SATOA Kuopio Food Festival herkkukatu nousee torin laidalle jo seitsemättä kertaa!

SATOA-tapahtuma ilahdutti kuopiolaisia viimeksi vuonna 2019. Tänä vuonna elokuun viimeisenä viikonloppuna tapahtuma järjestetään jälleen. Supersuositussa katuruokatapahtumassa paikalliset ravintolat ja ruoka-alan toimijat myyvät pieniä ruoka-annoksia – suolaista ja makeaa – paikallisista raaka-aineista taidokkaasti valmistettuna.

Tänä vuonna teemana on sadonkorjuu, jonka ympärille osallistuvat ravintolat yhdessä rakentavat menunsa. Vähintään puolet annoksista on lähiruokaa, joten paikalliset elintarvikkeet tulevat tutuksi. Tarjonnassa pyritään ottamaan huomioon erilaiset asiakasryhmät, joten jokaiselle löytyy jotakin. Tarjolla on erilaisia pieniä maisteluannoksia alkupaloista jälkiruokiin. Tapahtuman tarjontaan voi tutustua etukäteen seuraamalla Satoa ja Taste Savo sivustoja.

Tapahtumassa mukana olevat ravintolat ovat 90 km säteellä Kuopiosta. Mukana tänä vuonna ovat Wanha Tietola, El Barril, Bierstube, Puijon Torniravintola, Ketoinen, VS-ravintolat, Viikinkiravintola Harald, Havu Kitchen & bar, Harry`s Food factory, Hodarikoju, Sawohouse, Sweetown ja Minitar.

SATOA Kuopio Food festival: Kuopion keskustassa torin laidalla Kauppakadulla 25-26.8.2023 klo pe 11–20 ja la klo 11–20. Tapahtumassa ravintolat myyvät 5–10 euron hintaisia annoksia. SATOA ruokafestivaali on ylpeästi pohjoissavolainen ruokafestivaali, jossa ruoka-annoksiin käytetään paikallisia raaka-aineita ja

SATOA tapahtuman tuottaa ProAgria Itä-Suomi/ Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset. Yhteistyössä mukana Elonkorjuujuhlat ja Kuopion kaupunki.

 

Lisätietoja:

Marja Niskanen

p. 0400905782

marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi

 

Kirsi Vartia

p. 0503463711

kirsi.vartia@maajakotitalousnaiset.fi