SATOA goes WILD keräsi tuhansia kävijöitä Kuopion kadulle!

SATOA goes WILD keräsi tuhansia kävijöitä Kuopion kadulle. Eri puolella Kuopion kaupunkia myytiin lähes 10 000 villiruoka-annosta.

Toista kertaa järjestetty SATOA goes WILD -ruokatapahtuma keräsi tuhansia kävijöitä villin ruokaseikkailun pariin. Tapahtuman festaripasseista myytiin n. 80 %, ja pieniä ja maukkaita ruoka-annoksia festaripassien ostajat noutivat ravintolapisteistä n. 8000 annoksen edestä. Festaripassilla saatavien reittiannosten lisäksi ravintoloissa myytävät muut tuotteet, juomat ja isommat, ilman festaripassia saatavat suuremmat annokset, maistuivat viikonloppuna asiakkaille. Kävijöitä tapahtumassa ja sen aikana järjestettävän oheisohjelman asiakkaina arveltiin olevan 2000-3000 välillä koko viikonlopun aikana.

Ruokafestivaalin ajatuksena on toimia ”käyntikorttina” ja johdatuksena kuopiolaiseen ruokaan, kulttuuriin ja kulttuurihistoriaan. Asiakkaalle tuodaan tutuksi niin paikalliset ravintolat, kulttuurikohteet kuin kulttuurin tekijät kiertämällä eri puolelle kaupunkia sijoitettuja ruokapisteitä, ja tutustuttaa asiakas ruokia maistellessa paikallisiin kulttuurikohteisiin ja kulttuurin tekijöihin; taiteilijoihin, tanssitapahtumiin, muusikoihin. Ruoan lisäksi viikonlopun aikana ohjelmistossa nähtiin mm. Jonas and I:n esiintyminen VB-valokuvakeskuksen pihalla, joka keräsi satapäisen yleisön tunnelmoimaan VB:n sisäpihalle. Tapahtuman juontaja, Hupimaisteri Juha Jylhäsalmi haastoi asiakkaita, ja myös itseään eri puolella kaupunkia maistellen villiyrttejä tai osallistumalla Improvisaatioteatteri Kepsutin esityksiin – ja tätä pystyi jokainen kuuntelemaan mobiiliradion kautta. Tarja Walliuksen Trash art -teoksen valmistumiseen pääsivät osallistumaan kaikki halukkaat, ja lasten mielikuvitusten nähtiin Snellmaninpuistossa Setlementtiliiton järjestämässä lasten puuhapuistossa. Snellmanninpuisto osoittautui erinomaiseksi paikaksi yhteisöllisille tapahtumien järjestämiseen, ja monet asiakkaat toivoivat myös jatkossa näkevänsä tapahtumia myös torin ulkopuolella.

Ikimuistoisin ja ehkä yllättävin esitys nähtiin niin ikään VB-valokuvakeskuksen nurmikolla, kun Ballet Finlandin From Winter to Spring -esitys esitettiin yleisön keskellä VB-valokuvakeskuksella ja toi huipputason tanssijat kosketusetäisyydelle yleisöstä. Erinomaisena lisänä pidettiin myös kulttuurikohteiden tuomaa lisäantia festaripassien ohelle; festaripassia näyttämällä museoihin oli vapaa pääsy ja VB:n National Geographic näyttelyyn sai 3 euron alennuksen.

Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo. SATOA -tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja, joissa nostetaan esille pohjoissavolaista osaamista niin ruoan kuin kulttuurin osalta. SATOA goes WILD järjestetään seuraavan kerran 15.-16.2018. SATOA Kuopio Food Festivalin herkkuja torin laidalla pääsee maistelemaan jo elokuussa Kuopio Juhlii -viikon viikonloppuna 25.-26.7.2017

Lisätietoja: Jarkko Kääriäinen tuottaja-tiedottaja ProAgria Pohjois-Savo p. 0438267690 jarkko.kaariainen at proagria.fi