SATOA 2019 menut julkaistu – tapahtumassa ennätysmäärä ravintoloita

SATOA Kuopio Food Festivalissa ennätysmäärä ravintoloita

SATOA Kuopio Food Festivaliin 23.-24.8. osallistuu tänä vuonna 26 eri ravintolaa. Määrä nousee aiempien vuosien 20 ravintolasta ja tapahtuma pystyykin tarjoamaan kävijöille entistäkin kattavamman otoksen pohjoissavolaista ravintolakulttuuria.

Tapahtumaan osallistuvien ravintoloiden herkullisissa annoksissa korostuvat paikalliset raaka-aineet; jokaisessa annoksessa on käytetty vähintään yhtä paikallista komponenttia. Paikalliset raaka-aineet sekä niiden tuottajat ja -jalostajat nostetaan myös menuissa valokeilaan.

Ravintoloiden menut ja aluekartta ladattavissa täällä.

Vuonna 2019 mukana on 26 ravintolaa: Biestube, B&J’s Livingroom, BowlD1ner (Burger5), Harri’s Food Factory, Thairavintola Samruai, Intro Social, Kahvila Houkutus, Musiikkikeskuksen ja kaupunginteatterin Kanrestan ravintolat Oodi & Ofelia, King’s Crown, Hotelli IsoValkeinen, Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Kylpylähotelli Rauhalahti, Lapland Hotels / Gallá Kitchen & Bar, My Ice D, Hurma, Isä Camillo, Ravintola Musta Lammas, Panza, Savon Ammattiopisto, Savon keittiömestarit, Scandic Hotels Grillsson & Bord, Street Food Bar Taikuri, Viikinkiravintola Harald, VS Ravintolat ja Konttiravintola Morton sekä Nudist Drinks Winery.

Tapahtuman ohjelma sijoittuu eri ravintoloiden omiin toimipisteisiin alueella. Ohjelma julkaistaan tapahtuman nettisivulla tapahtumaviikon alussa.

SATOA Kuopio Food Festival johdattaa Kuopion aluetta kohti European Region of Gastronomy Kuopio 2020 -juhlavuotta.

SATOA Kuopio Food Festival: Kuopion keskustassa torin laidalla Puijonkadulla ja Kauppakadulla 24.-25.8. Aukioloajat pe klo 11-21 la klo 11-20. Tapahtumassa paikalliset ravintolat myyvät 3-6 euron arvoisia annoksia. Oheisohjelmassa nostetaan esille paikallisia kulttuurialan toimijoita, artisteja ja yrittäjiä. Tapahtumassa korostuvat yhteisöllisesti toteutetut teemat sekä vastuullisuus.

SATOA -ruokafestivaalit ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja. Tapahtumissa esillä olevat yritykset, annoksissa käytettävät raaka-aineet aina alihankintoja ja ohjelmaa myöten ovat pääosin paikallisesti toteutettuja. SATOA -ruokafestivaaliperheeseen kuuluu 2 vuosittain järjestettävää tapahtumaa; kesäkuun puolivälissä järjestettävä SATOA goes WILD ja elokuun lopulla järjestettävä SATOA Kuopio Food Festival.

Tapahtuman tuotannosta vastaa ProAgria Pohjois-Savo yhdessä Maa- ja kotitalousnaiset ry:n kanssa. Tapahtumaa tuotetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kuopion kaupungin tuella. Yhteistyössä Savon Xpress, Kuopio juhlii ja Elonkorjuujuhla.

Lisätietoja:
Tuottaja Taina Laitinen, taina.laitinen@proagria.fi, 044 430 9922

www.satoa.fi
www.tastesavo.fi
www.facebook.com/satoakuopio
www.instagram.com/satoakuopio