UUTINEN / YLE

Uusi tapahtuma yhdistää paikalliset maut ja kaupunkikulttuurin – ”Elokuisen Satoa-festivaalin villi pikkusisko”

Uusi SATOA goes WILD -ruokafestivaali järjestetään Kuopiossa ensimmäistä kertaa kesäkuussa. Tavoitteena tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta, visioi tapahtuman tiedottaja-tuottaja Jarkko Kääriäinen.

Kesäkuussa järjestettävän SATOA goes WILD -tapahtuman ajatuksena on tuoda esille pohjoissavolaisia ravintoloita, puhtaita makuja ja kuopiolaista kaupunkikulttuuria esille kokonaan uudella tavalla. – Wildissa on semmoinen villi twisti eli siinä missä loppukesästä järjestettävässä Satoa Kuopio Food Festivalissa ravintolat tulevat Kauppakadulle, niin me viemme asiakkaat ravintoloiden ovelle, kuvailee tapahtuman tuottaja-tiedottaja Jarkko Kääriäinen.

Ruokafestivaalin järjestävä ProAgria Pohjois-Savo on myös kahtena edellisenä vuotena elokuun lopussa pidetyn Satoa-festivaalin takana. Se on Kääriäisen mukaan jo vakiinnuttanut paikkansa. – Halusimme järjestää samankaltaisen ruokafestivaalin alkukesään ja puhummekin leikkisästi villistä pikkusiskosta, nauraa Kääriäinen. Hän myös muistuttaa, että Kuopio tanssii ja soi on hyödyntämätön voimavara ruokatapahtuman järjestämiseen, ja sen kylkeen nähtiin järkeväksi iskeä. – Silloin on liikkeellä paljon ulkomaalaisia vieraita ja turisteja, perustelee Kääriäinen. Yhteistyötä luovien alojen toimijoiden kanssa Uutta ruokafestivaalia järjestetään yhteistyössä luovien alojen toimijoiden kanssa.

Tapahtumaan luodun ruokareitin kautta pyritään Kääriäisen mukaan tuomaan tutuksi kuopiolaista kaunista arkkitehtuuria kuten rännikatuja. – Reitin varrella on ruoan lisäksi erilaisia kulttuurisia yllätyksiä luvassa. Ruoan osalta ravintolat tarjoavat muun muassa ruokaa järvikalasta, sienistä ja marjoista. Kääriäinen näkee pohjoissavolaisessa lähiruoassa runsaasti potentiaalia. Myös esimerkiksi kuopiolaista ravintolakattausta hän pitää laajana ja huipputasoisena.  Lähes 200 lähiruoan pientuottajaa antaa uskomattomat mahdollisuudet asian kehittämiseen ja kuuluttamiseen maailmalle.  – Jarkko Kääriäinen

– Lähes 200 lähiruoan pientuottajaa antaa uskomattomat mahdollisuudet asian kehittämiseen ja kuuluttamiseen maailmalle. Tavoitteena olisikin tehdä Pohjois-Savosta tulevaisuudessa tunnettu ruokamaakunta, visioi Kääriäinen. Paikallisruoan arvostus nousussa Elokuun lopussa järjestettävässä loppukesän satoa esiin tuovassa Satoa-tapahtumassa myytiin viime syksynä yli 44 000 ruoka-annosta ja mukana oli yli 20 ravintolaa.  – Myytyjen annosten määrä kertoo muun muassa siitä, että omaa paikallisruokaa arvostetaan ja purkkitavaralle ei niin paljon ole kysyntää. Nyt halutaan maistella puhtaita ruokia ja makuja, pohtii Kääriäinen. Hän kertoo, että kesäkuussa järjestettävä uusi ruokafestivaali on jo nyt herättänyt yrittäjien kiinnostuksen ja tulijoita olisi enemmän kuin pystytään ottamaan.

Julkaistu YLE verkkosivu 24.3.2016

http://yle.fi/uutiset/uusi_tapahtuma_yhdistaa_paik…