UUTINEN / SAVON SANOMAT

Kuopio saa uuden matkailuvaltin. ProAgria Pohjois-Savo järjestää uuden ruokatapahtuman Satoa goes wild ensi kesäkuussa yhteistyössä festivaalin Kuopio Tanssii ja Soi kanssa. Ohjatun ruokakävelyn avulla esitellään ja tarjotaan kymmenkunnan Kuopion ravintolan ja kahvilan herkkuja paikallisille ja vieraille.

Hankepäällikkö Helena Lehtoaro ProAgria Pohjois-Savosta sanoo, että tapahtuma on syksyisen Kauppakadun Satoa Kuopio Food Festivalin villi pikkusisko, jonka tuottaa hanke RuokaSavo. – Festivaali esittelee kuopiolaista ravintola- ja kahvilaelämää, kaupunkia, villiruokaa sekä pohjoissavolaista kulttuuria. Tarkoitus on kehittää pysyvä malli, hän kertoi torstaina. Olennainen merkitys on kuvataiteilija Katri Suonion tekemällä kartalla Kuopion keskustasta. Kartta johdattelee kuluttajia keskustakiertueella ravintoloiden ja kahviloiden muodostamien rastien avulla. Se tulee myyntiin toukokuussa.

ProAgria Pohjois-Savon tuottaja-tiedottaja Jarkko Kääriäinen selvittää, että matkalla pysähdytään reitille rakennetuissa karttapisteissä, jotka voivat sijaita terassilla, satamassa, puistossa tai torilla. – Samalla nautitaan mukana olevien yritysten tarjoamista makupaloista. Ravintolaan astuessaan tai seuraavaan pisteeseen suunnistaessaan voi kohdata odottamattomia musiikkiesityksiä tai joutua osaksi taide-esitystä. Tapahtuman ulkoisen ilmeen luo mainostoimisto Wändin yrittäjä Niina Vänttinen.

Mukana ovat esimerkiksi Musta Lammas, Isä Camillo, Intro, Kummisetä, VS Ravintolat, Savo, Leijona Catering sekä kahvilat Salacavala ja Houkutus. Osallistujat maksavat osallistumismaksun. Lisäksi käytössä on hankerahaa. Isä Camillon ravintolapäällikkö Niina Huttunen ja keittiömestari Sami Kinnunen pohtivat jo annoksia. Mielessä on muun muassa hyvä pihviliha yhtenä raaka-aineena. Intron keittiömestari Juha Lunden tietää, mitä tekee. – Annos on helppo päätös. Käytettävissä on paljon paikallisia raaka-aineita.

Tanssiviikon esiintyjien kotimaista voi ottaa vinkkejä, hän aprikoi. Intron ravintolapäällikkö Laura Lybeck kertoo, että sekä Introlle että Salacavalalle oli helppo päätös osallistua. – Tämä tuo uusia asiakkaita ja helpottaa markkinointia, hän perustelee. Mustan Lampaan ravintolapäällikkö Kata Schecter pitää tapahtumaa tervetulleena. Samoin Kummisedän vuoromestari Jere Hyttinen ja vuoropäällikkö Sanni Karppinen. Ravintola Savon hallituksen puheenjohtaja Tapani Vuori painottaa paikallisuutta. – Pyrimme tekemään savolaista ruokaa paikallisista raaka-aineista, hän mainitsee.

Julkaistu: Savon Sanomat 24.3.2016, Kari Manninen

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Uusi-ruokatapah…