Satoa -ruokafestivaalien 2020 suunnittelu on alkanut!

SATOA – tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia satokauden ruoka-annoksia. 2020 tapahtumien suunnittelu on aloilettu ja tulevaa vuotta odotetaan jo vesi kielellä, 12.-13.6.2020 seikkaillaan  Satoa Goes Wildin johdattelemana ja 28.-29.8.2020 juhlitaan Kuopiota Satoa Kuopio Food Festivalin herkkujen kera. Ruokafestivaalit tulevat olemaan estradilla European Region of Gastronomy Kuopio 2020-21 -kokonaisuudessa.

Alustava ilmoittautuminen ja haku seuraavan vuoden herkullisimpiin ruokatapahtumiin on nyt auki, ilmoittaudu mukaan 13.12.2019 mennessä! Mikäli haluaisit mukaan ravintolatoimijana tai ohjelmantarjoajana vuodelle 2020 niin ota yhteyttä:

Taina Laitinen
Tuottaja
Puh. +358 (0) 44 430 9922
taina.laitinen(at)maajakotitalousnaiset.fi / taina.laitinen(at)proagria.fi

Elokuun SATOA on paikallisten makujen juhla, jossa voi ostaa ja maistaa pieniä 3-6 euron arvoisia ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla tapahtuman ohjelmasta kuten katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä. Elokuun SATOA järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna Kuopion torin laidalla, Kauppakadulla ja Puijonkadulla.

SATOA Goes WILD villiruokafestivaali tekee Kuopion kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen, jossa mukana olevat 10 paikallista ravintolaa hemmottelevat kulttuurikulinaristeja pohjoissavolaisilla villiruokaherkuilla. SATOA Goes WILD järjestetään vuosittain Kuopion kaupunkikeskustan alueella kesäkuun toisena viikonloppuna.

Pohjois-Savo on vuosina 2020-2021 eurooppalainen gastronominen maakunta. European Region of Gastronomy on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, joka myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle. Tunnustus on ensimmäinen laatuaan Suomessa, joten Pohjois-Savossa voidaan olla syystä ylpeitä. ERG-tunnuksen puitteissa Pohjois-Savon ruokamatkailu, laadukkaat elintarvikkeet ja palvelut nostetaan valokeilaan niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Tunnustus on yksi askel pitkäjänteisessä aluekehitystyössä, mutta tunnustuksen avulla kiinnostus saadaan kohdistumaan Pohjois-Savoon. Kansainvälisillä markkinoilla suomalainen puhdas luonto, yötön yö, laadukkaan raaka-aineet ja jokamiehen oikeus ovat arvostettuja asioita, vaikka ne meille suomalaisille tuntuvatkin arkisilta asioilta.

Ensimmäinen SATOA Kuopio Food Festival – tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa elokuussa 2014, ja tuolloin Kuopion kaupunki palkitsi sen vuoden ilmiönä. Myöhemmin SATOA-tapahtumat on palkittu mm. yhtenä Suomen ruokamatkailun kärkituotteista sekä Finrelax-kunniamaininnalla. Tapahtumat ovat löytäneet nopeasti paikkansa osana kuopiolaisten herkkusuiden makupalettia ja kasvattavat vuosittain kävijämääriään.