SATOA KFF: Suomen ruokamatkailun kärkituote

Kuopion herkullisin ruokatapahtuma SATOA Kuopio Food Festival on valittu yhdeksi Suomen ruokamatkailun kärkituotteista. Kärkituotteena tapahtuma edustaa suomalaista ruokamatkailuosaamista valtakunnallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla kolmentoista muun tuotteen seurassa.

Kärkituotteiden valinnoista vastasivat Suomen kansainvälistä matkailumarkkinointia tekevä Visit Finland yhdessä Haaga-Helia -ammattikorkeakoulun kanssa. Kilpailun, työpajakierroksen ja alueellisten kyselyjen jälkeen jäljelle jääneestä 45 ehdokkaasta lopulliset valinnat kärkituotteista teki asiantuntijaraati. Raati painotti arvioissaan Visit Finlandin kansainvälistymiskriteerejä, kuten asiakaslähtöisyyttä, laatua ja saavutettavuutta.

”Upeaa kuulla, että pitkään tekemämme työ paikallisen ruoan ja ruokamatkailun parissa saa tämän tason valtakunnallista tunnustusta. SATOA Kuopio Food Festival on saanut sen ensimmäisestä järjestämiskerrasta lähtien valtavan hyvän vastaanoton, ja se on selvästi jo vakiinnuttanut paikkansa osana Kuopion herkullisia kesätapahtumia. Pohjoismainen ruoka ja ruokamatkailu ovat koko ajan kiinnostavampia teemoja matkailutrendien parissa. Jo sitäkin taustaa vasten tapahtumamme valitseminen maan neljäntoista kärkituotteen joukkoon antaa erinomaiset lähtökohdat saada alueellemme kansainvälistä positiivista näkyvyyttä ja matkailijavirtoja – tästä hyötyvät myös kaikki lähialueen matkailu- ja elintarvike- ja kulttuurialan toimijat” sanoo SATOA-tapahtumien tuottaja Jarkko Kääriäinen ProAgria Pohjois-Savosta.

Palkittu SATOA Kuopio Food Festival on elokuun viimeisenä viikonloppuna torin laidalla järjestettävä korkeatasoinen ruokafestivaali, jossa yhdistyvät paikalliset maut, ravintolat ja luovien alojen osaajat. Maukkaan festivaaliviikonlopun aikana asiakkaat nauttivat 3-6 euron arvoisia, paikallisista raaka-aineista valmistettuja ruoka-annoksia, joita tarjoamassa ovat Kuopion lähialueella sijaitsevat ravintolat. SATOA Kuopio Food Festival järjestetään neljättä kertaa 25.-26.8.2017

Uusin tulokas SATOA-perheeseen on vuonna edellisenä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty SATOA goes WILD -ruokafestivaali. Ennen näkemättömän ruokatapahtuman konsepti liikutti asiakkaita ympäri kaupunkia villiruoan ja paikallisten musiikki-, tanssi ja taide-esitysten perässä erikseen myytävän kartan johdattelemana. SATOA goes WILD sai ensimmäisenä toteutusvuotenaan erinomaisen vastaanoton asiakkailta ja se noteerattiin mm. useissa blogeissa, tapahtumasuosituksissa ja tiedotusvälineissä. SATOA goes WILD toteutetaan toista kertaa 16.-17.6.2017 yhteistyössä Kuopio tanssii ja Soi -festivaalin kanssa.

SATOA-tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia tapahtumia. Tapahtumien tuottamisesta vastaa ProAgria Pohjois-Savon Ruokasavo -hanke. Hankkeessa tavoitteena on tehdä Pohjois-Savon maakunnasta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti.

Lisätietoja kärkituotteista: http://hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/K%C3%A4rkituotteet.pdf