SATOA goes WILDin oheisohjelma on julkaistu

Tiedote

29.5.2017 Julkaisuvapaa SATOA goes WILD -ruokafestivaalin oheisohjelma on julkaistu

Kesäkuussa Kuopiossa 16.-17.6.2017 järjestettävän SATOA goes WILD -ruokafestivaalin oheisohjelma on julkaistu. Monipuolinen ohjelmisto tuo pohjoissavolaisen villiruoan ja ravintoloiden ohella esille paikallista taidetta, tanssia ja musiikkia. Viikonlopun aikana kaupungin kaduilla voi tanssia Ballet Finlandin balettiesitysten tai Ilona Kolachanan bollywood -esitysten tahtiin – tai pysähtyä hetkeksi Sari Harjun ja Lasse Forsgrenin Lö Pömpeli -tanssiesityksen äärelle, jossa pääosassa on elävä marinonettinukke. Liikkuva teatteri Kepsutti yllättää puolestaan keskustassa kulkijoita yllättävillä lyhyillä improvisaatioesityksillään tapahtuman molempina päivinä. Viikonlopun aikana kuullaan myös musiikkiesityksiä: mm. perjantai-iltana kovassa nosteessa oleva kuopiolainen Jonas and I esiintyy festarikävijöiden iloksi VB-valokuvakeskuksella.

Kuvataidesisällöt tapahtumassa toteuttaa Pro Mylly ry. Kolme yhdistyksen taiteilijaa toteuttaa eri puolelle festivaalireittiä seuraavia kokonaisuuksia: Tarja Walliuksen Trash Art Project -teoksessa Snellmanin puistosta löytyvistä roskista tehdään yhdessä installaatio, VB-valokuvakeskuksella Kristiina Korpelan Maahan muuttaneet -teoksessa kylvetään yhdessä pieniä taimipotteja. Anja Sollaksen AmMuu puolestaan jakaa ajatuksia mikä kulttuurinen ja sosiaalinen merkitys karjanpidolla on ollut ja miten se on muuttunut. Taiteiljat ovat mukana kumpanakin päivänä, ja teosten tekemiseen voi osallistua viikonlopun aikana kuka tahansa.

Lauantaina festarialueelta löytyy ohjelmaa myös lapsiperheille: Setlementti Puijolan ja yhteistyökumppanien toteuttama The PIHA – Free Adventure Park on paikka, jossa lapset saavat olla luovia ja vapaasti rakentaa omannäköistä toimintaa, kyhäelmiä ja seikkailuja – ilman aikuisten valmiita ohjeita. Lisäksi Snellunpuiston jäätelökioski pystyttää lauantaina puistoon lapsiperheiden iloksi myös pomppulinnoja.

Ravintola Mustan lampaan villiyrttikoulutuksissa tutustutaan villiyrttien tunnistukseen ja niiden käytön opetteluun huippuravintolan keittiömestarin Juuso Rautiaisen johdolla. Festariviikonlopun kumpanakin päivänä järjestettävät koulutukset ovat kaikille avoimia, ja sinne mahtuu 25 ensimmäisenä paikalle tullutta.

SATOA goes WILD -festivaalipassi toimii myös pääsylippuna ja alennuskorttina reitin varrella oleviin kulttuurihistoriallisiin kohteisiin. VB-valokuvakeskus tarjoaa passin omistajille 3 euron alennuksen pääsylipustaan kansainväliseen National Geographic -valokuvanäyttelyyn, Kuopion kulttuurihistoriallisen museon näyttelyihin on viikonlopun ajan passia näyttämällä vapaa pääsy, ja korttelimuseon kotien ovet ovat niin ikään avoinna festarikävijöille koko viikonlopun ajan museoiden aukioloaikojen puitteissa.

Kumpanakin päivänä aluetta kiertää muutaman tunnin ajan paikallinen stand up -tuottaja, Hupimaisteri Juha Jylhäsalmi. Hupimaisteria voi kuunnella livenä paikallisen startup -yrityksen SaltemVoxin mobiiliradion kautta, joka tuo Hupimaisterin jutustelut jokaisen mobiilikäyttäjän kuultavaksi!

SATOA goes WILD -ruokafestivaali tekee Kuopion kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen, jossa mukana olevat 10 paikallista ravintolaa hemmottelevat kulttuurikulinaristeja pohjoissavolaisilla villiruokaherkuilla. Ruokaherkkuja täydennetään eri puolella reittiä nähtävällä monipuolisella ja kaikille ilmaisella ohjelmalla. Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo / Ruokasavo -hanke. Lippupaketteja tarjolla myös yrityksille myynti@satoa.fi Lisätietoja, koko ohjelma ja festaripassin myynti: www.satoa.fi