SATOA goes WILD -tapahtumaviikonlopun aikana eri puolella Kuopion kaupunkikeskustaa sijaitsevista kivijalka- ja pop-up -ravintolapisteistä saa etukäteen ostettavaa festivaalipassia vastaan pohjoissavolaisia villiruokaherkkuja. Vuoden 2018 SATOA goes WILD ravintolat ovat: Kahvila Houkutus, Pikku Pietarin torikujan Tallikahvila, Isä Camillo, Musta Lammas, Kummisetä, King’s Crown, Intro Social, Bowld1ner sekä Thairavintola Samruai (pop-up J.V. Snellmannin kotimuseo) ja VS ravintolat (pop-up ohjelmaravintola Maxim). Ravintolat tulevat festarin aikaan tarjoamaan mm. järvikalaa, villisikaa, villiyrttejä ja hyönteisiä. Festivaalireitin ruoka-annoksista koostuu 10 ruokalajin kokonaisuus alku-, pää- ja jälkiruokineen.
Tämän vuoden ruokafestivaalissa korostuvat hyönteissyöminen, villiruoka ja yhdessä tekemisen teemat. Tapahtumaviikonloppuna järjestettävä oheisohjelma pitää sisällään mm. kahden festivaalin yhteistuotoksen; How ´bout Lanttukukko -tanssiteoksen, jossa paikallinen hävikkiruoka yhdistyy nykytanssiin. Osallistavan tanssiteoksen esittäjänä toimii itäsuomalaisista tanssijoista koostuva Mykyrokka-kollektiivi ja teos tuotetaan yhdessä SATOA goes WILDin ja Paikallisliike -nykytanssifestivaalin kanssa.
Viikonlopun ohjelmistoa täydentävät lisäksi musiikkiesitykset, Kuopio tanssii ja soi -festivaalin kautta tapahtumassa nähtävät tanssiesitykset sekä ravintoloiden toteuttamat ruokatyöpajat.
Villin viikonlopun aikana kuopiolaisia katuja SATOA goes WILDin aikaan kiertelee myös näyttelijä Jussi Vatanen. Vatanen kiertää SATOA goes WILDin ravintolapisteitä maistellen villejä ruoka-annoksia yhdessä tapahtuman festivaalivieraiden kanssa viikonlopun molempina päivinä. Vierailun mahdollistavana yhteistyökumppanina toimii Mansikka ry.
”On tietysti mukava tulla kotikonnuille tutustumaan uusiin tapahtumiin. Odotan innolla hyönteisiin käsiksi pääsemistä SATOA goes WILD -ruokafestareiden aikaan!” kertoo Vatanen.
Tapahtuman ennakkomyynti on avattu lippu.fi -lippukauppaan. Festivaalipassin hinta on alk. 42 euroa (+toimitusmaksut), ja se oikeuttaa 10 ruoka-annokseen. Passia näyttämällä on oikeutettu myös erilaisiin etuihin eri puolella kaupunkia – mm. ilmaiseen sisäänpääsyyn museonäyttelyihin. Tapahtuman oheisohjelma ja edut julkaistaan kokonaisuudessaan tapahtuman kotisivuilla huhti-toukokuun aikana. OSTA LIPPU
Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo / RuokaSavo-hanke. SATOA -ruokafestivaalit ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja. Paikallisuus tapahtumissa näkyy niin ravintoloissa kuin raaka-aineissa, ja lisäksi tapahtumien ohjelma ja alihankinta toteutetaan pääosin paikallisesti. RuokaSavo-hankkeen tavoitteena on tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vuoteen 2020 mennessä.