SATOA goes WILD – ruokafestivaali villillä twistillä – Kesäkuussa Kuopio tanssii, soi ja syö!

SATOA goes WILD -ruokafestivaali valloittaa Kuopion kaupunkikeskustan kadut 16.-17.6.2017 klo 12-20. Tapahtuma tekee Kuopion kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen, jossa mukana olevat 10 paikallista ravintolaa hemmottelevat kulttuurikulinaristeja pohjoissavolaisilla villiruokaherkuilla. Ruokaherkkuja täydennetään eri puolella reittiä nähtävällä monipuolisella ohjelmalla.

Vuoden 2017 SATOA goes WILD ravintolat ovat: HoukutusKonttiravintola MortonMusta LammasIsä CamilloKummisetäKing’s CrownIntroThai SamruaiVS ravintolat sekä lounashuone Voltti, jotka tänä vuonna tarjoavat mm. muhennettua juuripersiljaa paahdetun kesäkurpitsan ja maahumalan kera, luomuporkkanakeittoa ja jauhosavikkapiirakkaa, järvikala-spelttitacon villiyrtti salsa verdellä tai villiyrttijäätelöä, marjoja ja vaniljakermavaahtoa kuusenkerkkävoissa paistetun kotipullan kera.

OSTA FESTARIPASSI ENNAKKOON TÄSTÄ

SATOA goes WILD on villi ruokaseikkailu Kuopion keskustan alueella, jossa oppaana toimivat tapahtuman festivaalipassi ja sen sisältämä kartta. Festivaalireitin muodostavat eri puolelle kaupunkia sijoittuvat keskustan kivijalkaravintolat sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden pihapiireistä löytyvät pop-up ravintolat. Pop-up ravintoloita vuonna 2017 ovat VS ravintolat VB-valokuvakeskuksella, lounashuone Voltti korttelimuseon pihapiirissä ja Thai Samruai Snellmaninpuistossa. Tapahtuman kautta asiakas tutustuu paikalliseen ruokaan, ravintoloihin, taiteilijoihin ja muusikoihin sekä Kuopion kulttuurihistoriaan – ja liikkumalla ympäri kaunista Kuopion kaupunkikeskustaa, tulevat tutuksi myös Kuopion ainutlaatuiset rännikadut.


Ruoan ohella SATOA goes WILD tuo kaupunkiin festivaalireitin varrelle runsaasti kaikille avointa, maksutonta ja monipuolista ohjelmaa: tanssia, musiikkia ja taideinstallaatioita. Ohjelman osalta yhteistyötä on vahvistettu Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kanssa. ”Tuotamme yhdessä tanssiesityksiä torilavalle, mutta myös eri puolille kaupunkia. Tänä vuonna mm. Ballet Finland -tanssiryhmä Helsingistä esiintyy SATOA goes WILD -festivaalireitin varrella. Tämä erinomainen ryhmä on vieraillut Kuopiossa aiemminkin, mutta eri ympäristöissä nähtynä teokset näyttäytyvät katsojalleen erilaisina.” vihjaa Kuopio tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen. Paikallista väriä ruokafestivaaliin tuo Paikallisliike -nykytanssifestivaali, jonka toteuttamat tanssiherkut yllättävät asiakkaita reitin varrella. Tapahtumapisteitä kiertää myös Hupimaisteri Juha Jylhänsalmi viikonlopun molempina päivinä.

Käytännössä tapahtuma toimii näin: Asiakas ostaa SATOA goes WILD -festivaalipassin. Passi oikeuttaa kymmeneen villiruoka-annokseen, jotka saa käsiinsä vain festivaalipassia näyttämällä. Jokaisesta ravintolapisteestä asiakas saa annoksen ja festivaalipassiinsa leiman merkiksi ravintolapisteessä vierailemisesta. Annokset voi nauttia omassa tahdissaan 2 päivän aikana klo 12-20 välillä haluamassaan järjestyksessä. Tänä vuonna festivaalipassi toimii myös pääsylippuna Kuopion museon ja korttelimuseon näyttelyihin!

SATOA goes WILD -festivaalipassin ennakkomyynti aloitetaan 20.4. osoitteessa www.satoa.fi. Kartta ja kaikki festivaalipassiin sisältyvät annokset julkaistaan samana päivänä. Festivaalipassin hinta on 35 euroa, ja se oikeuttaa 10 ruoka-annokseen sekä sisäänpääsyyn mm. Kuopion museoon.

Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo / RuokaSavo -hanke. SATOA -tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja. RuokaSavo-hankkeen tavoitteena on tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vuoteen 2020 mennessä