Pohjois-Savon ruokamaakunta esittäytyy jo kolmatta kertaa SATOA Kuopio Food Festivalissa

TIEDOTE

19.8.2016  / Vapaa julkaistavaksi

Pohjois-Savon ruokamaakunta esittäytyy jo kolmatta kertaa SATOA Kuopio Food Festivalissa

SATOA Kuopio Food Festival tuo Pohjois-Savon ravintolat ja puhtaat savolaiset raaka-aineet Kuopion Kauppakadulle ja Puijonkadulle jo kolmatta kertaa elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-27.8.2016. Ainutlaatuinen, ja joka vuosi suosiotaan lisännyt ruokafestivaali tuo keskustaan kahden päivän ajaksi paikallisten ravintoloiden tarjoamia 3-6 euron arvoisia maisteluannoksia ja kourallisen paikallista kulttuurielämää.

Kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa tänä vuonna on panostettu entistä enemmän mm. kestävän kehityksen tukemiseen sekä menujen monipuolisuuteen. Suurin osa tapahtumassa käytettävistä kertakäyttöastioista on biohajoavia. Mukana on tänä vuonna myös luomutuotteita sekä entistä enemmän vaihtoehtoja myös kasvisruokavaliota noudattaville asiakkaille.

Tapahtumaan on ilmoittautunut jo 24 ravintolaa: Isä Camillo, Musta Lammas, VS ravintolat, Kummisetä, Intro, Salacavala, Houkutus, Thairavintola Samruai, King´s Crown, Rosso, Amarillo, Rustik, Frans & Sophie, Ehta, Grillson, Lähiruokasnägäri, Jäppilän Kievari, Konttiravintola Morton, Rauhalahti, Iso Valkeinen, Via Gourmet, Minitar, Harald ja Savon koulutuskuntayhtymä.

SATOA KFF -tapahtuman ruokalistoissa pohjoissavolaisuus on vahvasti näkyvillä. Paikalliset kala-, liha- ja maidontuottajat näkyvät tapahtumapäivinä tarjoiltavissa ruoissa, jotka kuulostavat toinen toistaan herkullisimmilta: Gourmet Finn Angus -hodareita, paneroitua Kallaveden kuhaa, Rosvokukko tai Koivulan punajuurta – ja nähdäänpä tämän vuoden tapahtumassa myös kokonainen possu vartaassa!

Tapahtuman kautta pyritään tuomaan esille myös pohjoissavolaista kulttuurialan osaamista. Ohjelmiston osana voi tavata mm. 13-vuotias rumpalilahjakkuuden Tuukka Peräkorven, joka kartuttaa omaa säästötiliään jääkiekkovarusteitaan varten soittamalla tapahtumassa improvisaatiopohjaista rumpusoitantaa. Muita tapahtuman esiintyjiä ovat mm. kuopiolaiset Solar Funk Sound System & Niko Nova, säviäläinen Duo Duoda ja kuopiolainen duo Beat Pete & Bongo. Voit myös jättää jälkesi SATOA tapahtuman työpajoissa: perjantaina tutustutaan valokuvaukseen Iita Sillanpään valokuvaustyöpajassa, jonka tuotoksista koostetaan myöhemmin kuvakollaasi, ja lauantaina maalataan kaikkien kävijöiden kesken yhteisöllinen taideteos paikallisen taiteilijan Anja Hultin vetämänä. Juontajina tapahtumissa toimivat Johannes Teppo (pe) ja Teemu Pelkonen (la).

Tapahtuman toteuttaa ProAgria Pohjois-Savo ry. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Kuopio Juhlii -festivaali sekä Kuopion kaupungin kehittämisyhdistys.

SATOA Kuopio Food Festival Kuopion Kauppakadulla ja Puijonkadulla 26.-27.8. Aukioloajat pe 11-21 ja la 11-20. Alueelle on vapaa pääsy. Tapahtuman ohjelma, menu ja muu info: www.satoa.fi

Lisätietoja:

Jarkko Kääriäinen

tuottaja-tiedottaja

p. 043 8267 690

jarkko.kaariainen@proagria.fi