UUTISET

SATOA goes WILD keräsi tuhansia kävijöitä Kuopion kadulle!

19 / kesä / 2017

SATOA goes WILD keräsi tuhansia kävijöitä Kuopion kadulle. Eri puolella Kuopion kaupunkia myytiin lähes 10 000 villiruoka-annosta.

Toista kertaa järjestetty SATOA goes WILD -ruokatapahtuma keräsi tuhansia kävijöitä villin ruokaseikkailun pariin. Tapahtuman festaripasseista myytiin n. 80 %, ja pieniä ja maukkaita ruoka-annoksia festaripassien ostajat noutivat ravintolapisteistä n. 8000 annoksen edestä. Festaripassilla saatavien reittiannosten lisäksi ravintoloissa myytävät muut tuotteet, juomat ja isommat, ilman festaripassia saatavat suuremmat annokset, maistuivat viikonloppuna asiakkaille. Kävijöitä tapahtumassa ja sen aikana järjestettävän oheisohjelman asiakkaina arveltiin olevan 2000-3000 välillä koko viikonlopun aikana.

Ruokafestivaalin ajatuksena on toimia ”käyntikorttina” ja johdatuksena kuopiolaiseen ruokaan, kulttuuriin ja kulttuurihistoriaan. Asiakkaalle tuodaan tutuksi niin paikalliset ravintolat, kulttuurikohteet kuin kulttuurin tekijät kiertämällä eri puolelle kaupunkia sijoitettuja ruokapisteitä, ja tutustuttaa asiakas ruokia maistellessa paikallisiin kulttuurikohteisiin ja kulttuurin tekijöihin; taiteilijoihin, tanssitapahtumiin, muusikoihin. Ruoan lisäksi viikonlopun aikana ohjelmistossa nähtiin mm. Jonas and I:n esiintyminen VB-valokuvakeskuksen pihalla, joka keräsi satapäisen yleisön tunnelmoimaan VB:n sisäpihalle. Tapahtuman juontaja, Hupimaisteri Juha Jylhäsalmi haastoi asiakkaita, ja myös itseään eri puolella kaupunkia maistellen villiyrttejä tai osallistumalla Improvisaatioteatteri Kepsutin esityksiin – ja tätä pystyi jokainen kuuntelemaan mobiiliradion kautta. Tarja Walliuksen Trash art -teoksen valmistumiseen pääsivät osallistumaan kaikki halukkaat, ja lasten mielikuvitusten nähtiin Snellmaninpuistossa Setlementtiliiton järjestämässä lasten puuhapuistossa. Snellmanninpuisto osoittautui erinomaiseksi paikaksi yhteisöllisille tapahtumien järjestämiseen, ja monet asiakkaat toivoivat myös jatkossa näkevänsä tapahtumia myös torin ulkopuolella.

Ikimuistoisin ja ehkä yllättävin esitys nähtiin niin ikään VB-valokuvakeskuksen nurmikolla, kun Ballet Finlandin From Winter to Spring -esitys esitettiin yleisön keskellä VB-valokuvakeskuksella ja toi huipputason tanssijat kosketusetäisyydelle yleisöstä. Erinomaisena lisänä pidettiin myös kulttuurikohteiden tuomaa lisäantia festaripassien ohelle; festaripassia näyttämällä museoihin oli vapaa pääsy ja VB:n National Geographic näyttelyyn sai 3 euron alennuksen.

Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo. SATOA -tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja, joissa nostetaan esille pohjoissavolaista osaamista niin ruoan kuin kulttuurin osalta. SATOA goes WILD järjestetään seuraavan kerran 15.-16.2018. SATOA Kuopio Food Festivalin herkkuja torin laidalla pääsee maistelemaan jo elokuussa Kuopio Juhlii -viikon viikonloppuna 25.-26.7.2017

Lisätietoja: Jarkko Kääriäinen tuottaja-tiedottaja ProAgria Pohjois-Savo p. 0438267690 jarkko.kaariainen at proagria.fi

SATOA goes WILDin oheisohjelma on julkaistu

29 / touko / 2017

Tiedote

29.5.2017 Julkaisuvapaa SATOA goes WILD -ruokafestivaalin oheisohjelma on julkaistu

Kesäkuussa Kuopiossa 16.-17.6.2017 järjestettävän SATOA goes WILD -ruokafestivaalin oheisohjelma on julkaistu. Monipuolinen ohjelmisto tuo pohjoissavolaisen villiruoan ja ravintoloiden ohella esille paikallista taidetta, tanssia ja musiikkia. Viikonlopun aikana kaupungin kaduilla voi tanssia Ballet Finlandin balettiesitysten tai Ilona Kolachanan bollywood -esitysten tahtiin – tai pysähtyä hetkeksi Sari Harjun ja Lasse Forsgrenin Lö Pömpeli -tanssiesityksen äärelle, jossa pääosassa on elävä marinonettinukke. Liikkuva teatteri Kepsutti yllättää puolestaan keskustassa kulkijoita yllättävillä lyhyillä improvisaatioesityksillään tapahtuman molempina päivinä. Viikonlopun aikana kuullaan myös musiikkiesityksiä: mm. perjantai-iltana kovassa nosteessa oleva kuopiolainen Jonas and I esiintyy festarikävijöiden iloksi VB-valokuvakeskuksella.

Kuvataidesisällöt tapahtumassa toteuttaa Pro Mylly ry. Kolme yhdistyksen taiteilijaa toteuttaa eri puolelle festivaalireittiä seuraavia kokonaisuuksia: Tarja Walliuksen Trash Art Project -teoksessa Snellmanin puistosta löytyvistä roskista tehdään yhdessä installaatio, VB-valokuvakeskuksella Kristiina Korpelan Maahan muuttaneet -teoksessa kylvetään yhdessä pieniä taimipotteja. Anja Sollaksen AmMuu puolestaan jakaa ajatuksia mikä kulttuurinen ja sosiaalinen merkitys karjanpidolla on ollut ja miten se on muuttunut. Taiteiljat ovat mukana kumpanakin päivänä, ja teosten tekemiseen voi osallistua viikonlopun aikana kuka tahansa.

Lauantaina festarialueelta löytyy ohjelmaa myös lapsiperheille: Setlementti Puijolan ja yhteistyökumppanien toteuttama The PIHA – Free Adventure Park on paikka, jossa lapset saavat olla luovia ja vapaasti rakentaa omannäköistä toimintaa, kyhäelmiä ja seikkailuja – ilman aikuisten valmiita ohjeita. Lisäksi Snellunpuiston jäätelökioski pystyttää lauantaina puistoon lapsiperheiden iloksi myös pomppulinnoja.

Ravintola Mustan lampaan villiyrttikoulutuksissa tutustutaan villiyrttien tunnistukseen ja niiden käytön opetteluun huippuravintolan keittiömestarin Juuso Rautiaisen johdolla. Festariviikonlopun kumpanakin päivänä järjestettävät koulutukset ovat kaikille avoimia, ja sinne mahtuu 25 ensimmäisenä paikalle tullutta.

SATOA goes WILD -festivaalipassi toimii myös pääsylippuna ja alennuskorttina reitin varrella oleviin kulttuurihistoriallisiin kohteisiin. VB-valokuvakeskus tarjoaa passin omistajille 3 euron alennuksen pääsylipustaan kansainväliseen National Geographic -valokuvanäyttelyyn, Kuopion kulttuurihistoriallisen museon näyttelyihin on viikonlopun ajan passia näyttämällä vapaa pääsy, ja korttelimuseon kotien ovet ovat niin ikään avoinna festarikävijöille koko viikonlopun ajan museoiden aukioloaikojen puitteissa.

Kumpanakin päivänä aluetta kiertää muutaman tunnin ajan paikallinen stand up -tuottaja, Hupimaisteri Juha Jylhäsalmi. Hupimaisteria voi kuunnella livenä paikallisen startup -yrityksen SaltemVoxin mobiiliradion kautta, joka tuo Hupimaisterin jutustelut jokaisen mobiilikäyttäjän kuultavaksi!

SATOA goes WILD -ruokafestivaali tekee Kuopion kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen, jossa mukana olevat 10 paikallista ravintolaa hemmottelevat kulttuurikulinaristeja pohjoissavolaisilla villiruokaherkuilla. Ruokaherkkuja täydennetään eri puolella reittiä nähtävällä monipuolisella ja kaikille ilmaisella ohjelmalla. Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo / Ruokasavo -hanke. Lippupaketteja tarjolla myös yrityksille myynti@satoa.fi Lisätietoja, koko ohjelma ja festaripassin myynti: www.satoa.fi

SATOA goes WILD – ruokafestivaali villillä twistillä – Kesäkuussa Kuopio tanssii, soi ja syö!

13 / huhti / 2017

SATOA goes WILD -ruokafestivaali valloittaa Kuopion kaupunkikeskustan kadut 16.-17.6.2017 klo 12-20. Tapahtuma tekee Kuopion kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen, jossa mukana olevat 10 paikallista ravintolaa hemmottelevat kulttuurikulinaristeja pohjoissavolaisilla villiruokaherkuilla. Ruokaherkkuja täydennetään eri puolella reittiä nähtävällä monipuolisella ohjelmalla.

Vuoden 2017 SATOA goes WILD ravintolat ovat: HoukutusKonttiravintola MortonMusta LammasIsä CamilloKummisetäKing’s CrownIntroThai SamruaiVS ravintolat sekä lounashuone Voltti, jotka tänä vuonna tarjoavat mm. muhennettua juuripersiljaa paahdetun kesäkurpitsan ja maahumalan kera, luomuporkkanakeittoa ja jauhosavikkapiirakkaa, järvikala-spelttitacon villiyrtti salsa verdellä tai villiyrttijäätelöä, marjoja ja vaniljakermavaahtoa kuusenkerkkävoissa paistetun kotipullan kera.

OSTA FESTARIPASSI ENNAKKOON TÄSTÄ

SATOA goes WILD on villi ruokaseikkailu Kuopion keskustan alueella, jossa oppaana toimivat tapahtuman festivaalipassi ja sen sisältämä kartta. Festivaalireitin muodostavat eri puolelle kaupunkia sijoittuvat keskustan kivijalkaravintolat sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden pihapiireistä löytyvät pop-up ravintolat. Pop-up ravintoloita vuonna 2017 ovat VS ravintolat VB-valokuvakeskuksella, lounashuone Voltti korttelimuseon pihapiirissä ja Thai Samruai Snellmaninpuistossa. Tapahtuman kautta asiakas tutustuu paikalliseen ruokaan, ravintoloihin, taiteilijoihin ja muusikoihin sekä Kuopion kulttuurihistoriaan – ja liikkumalla ympäri kaunista Kuopion kaupunkikeskustaa, tulevat tutuksi myös Kuopion ainutlaatuiset rännikadut.


Ruoan ohella SATOA goes WILD tuo kaupunkiin festivaalireitin varrelle runsaasti kaikille avointa, maksutonta ja monipuolista ohjelmaa: tanssia, musiikkia ja taideinstallaatioita. Ohjelman osalta yhteistyötä on vahvistettu Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kanssa. ”Tuotamme yhdessä tanssiesityksiä torilavalle, mutta myös eri puolille kaupunkia. Tänä vuonna mm. Ballet Finland -tanssiryhmä Helsingistä esiintyy SATOA goes WILD -festivaalireitin varrella. Tämä erinomainen ryhmä on vieraillut Kuopiossa aiemminkin, mutta eri ympäristöissä nähtynä teokset näyttäytyvät katsojalleen erilaisina.” vihjaa Kuopio tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen. Paikallista väriä ruokafestivaaliin tuo Paikallisliike -nykytanssifestivaali, jonka toteuttamat tanssiherkut yllättävät asiakkaita reitin varrella. Tapahtumapisteitä kiertää myös Hupimaisteri Juha Jylhänsalmi viikonlopun molempina päivinä.

Käytännössä tapahtuma toimii näin: Asiakas ostaa SATOA goes WILD -festivaalipassin. Passi oikeuttaa kymmeneen villiruoka-annokseen, jotka saa käsiinsä vain festivaalipassia näyttämällä. Jokaisesta ravintolapisteestä asiakas saa annoksen ja festivaalipassiinsa leiman merkiksi ravintolapisteessä vierailemisesta. Annokset voi nauttia omassa tahdissaan 2 päivän aikana klo 12-20 välillä haluamassaan järjestyksessä. Tänä vuonna festivaalipassi toimii myös pääsylippuna Kuopion museon ja korttelimuseon näyttelyihin!

SATOA goes WILD -festivaalipassin ennakkomyynti aloitetaan 20.4. osoitteessa www.satoa.fi. Kartta ja kaikki festivaalipassiin sisältyvät annokset julkaistaan samana päivänä. Festivaalipassin hinta on 35 euroa, ja se oikeuttaa 10 ruoka-annokseen sekä sisäänpääsyyn mm. Kuopion museoon.

Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo / RuokaSavo -hanke. SATOA -tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja. RuokaSavo-hankkeen tavoitteena on tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vuoteen 2020 mennessä

SATOA KFF: Suomen ruokamatkailun kärkituote

28 / helmi / 2017

Kuopion herkullisin ruokatapahtuma SATOA Kuopio Food Festival on valittu yhdeksi Suomen ruokamatkailun kärkituotteista. Kärkituotteena tapahtuma edustaa suomalaista ruokamatkailuosaamista valtakunnallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla kolmentoista muun tuotteen seurassa.

Kärkituotteiden valinnoista vastasivat Suomen kansainvälistä matkailumarkkinointia tekevä Visit Finland yhdessä Haaga-Helia -ammattikorkeakoulun kanssa. Kilpailun, työpajakierroksen ja alueellisten kyselyjen jälkeen jäljelle jääneestä 45 ehdokkaasta lopulliset valinnat kärkituotteista teki asiantuntijaraati. Raati painotti arvioissaan Visit Finlandin kansainvälistymiskriteerejä, kuten asiakaslähtöisyyttä, laatua ja saavutettavuutta.

”Upeaa kuulla, että pitkään tekemämme työ paikallisen ruoan ja ruokamatkailun parissa saa tämän tason valtakunnallista tunnustusta. SATOA Kuopio Food Festival on saanut sen ensimmäisestä järjestämiskerrasta lähtien valtavan hyvän vastaanoton, ja se on selvästi jo vakiinnuttanut paikkansa osana Kuopion herkullisia kesätapahtumia. Pohjoismainen ruoka ja ruokamatkailu ovat koko ajan kiinnostavampia teemoja matkailutrendien parissa. Jo sitäkin taustaa vasten tapahtumamme valitseminen maan neljäntoista kärkituotteen joukkoon antaa erinomaiset lähtökohdat saada alueellemme kansainvälistä positiivista näkyvyyttä ja matkailijavirtoja – tästä hyötyvät myös kaikki lähialueen matkailu- ja elintarvike- ja kulttuurialan toimijat” sanoo SATOA-tapahtumien tuottaja Jarkko Kääriäinen ProAgria Pohjois-Savosta.

Palkittu SATOA Kuopio Food Festival on elokuun viimeisenä viikonloppuna torin laidalla järjestettävä korkeatasoinen ruokafestivaali, jossa yhdistyvät paikalliset maut, ravintolat ja luovien alojen osaajat. Maukkaan festivaaliviikonlopun aikana asiakkaat nauttivat 3-6 euron arvoisia, paikallisista raaka-aineista valmistettuja ruoka-annoksia, joita tarjoamassa ovat Kuopion lähialueella sijaitsevat ravintolat. SATOA Kuopio Food Festival järjestetään neljättä kertaa 25.-26.8.2017

Uusin tulokas SATOA-perheeseen on vuonna edellisenä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty SATOA goes WILD -ruokafestivaali. Ennen näkemättömän ruokatapahtuman konsepti liikutti asiakkaita ympäri kaupunkia villiruoan ja paikallisten musiikki-, tanssi ja taide-esitysten perässä erikseen myytävän kartan johdattelemana. SATOA goes WILD sai ensimmäisenä toteutusvuotenaan erinomaisen vastaanoton asiakkailta ja se noteerattiin mm. useissa blogeissa, tapahtumasuosituksissa ja tiedotusvälineissä. SATOA goes WILD toteutetaan toista kertaa 16.-17.6.2017 yhteistyössä Kuopio tanssii ja Soi -festivaalin kanssa.

SATOA-tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia tapahtumia. Tapahtumien tuottamisesta vastaa ProAgria Pohjois-Savon Ruokasavo -hanke. Hankkeessa tavoitteena on tehdä Pohjois-Savon maakunnasta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti.

Lisätietoja kärkituotteista: http://hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/K%C3%A4rkituotteet.pdf

SATOA KFF 2016 & Herkullisia hetkiä / Videot & Kuvat

27 / elo / 2016

LIVE STREAM 26.-27.8.

INSTAGRAM SEURAA / FOLLOW EVENT 

FACEBOOK SEURAA / FOLLOW EVENT

TWITTER SEURAA / FOLLOW EVENT

    

#satoakuopio @satoakuopio

Videokooste SATOA KFF 2016 / Pe 26.8.

Timelapse / Making of SATOA KFF 2016

Pohjois-Savon ruokamaakunta esittäytyy jo kolmatta kertaa SATOA Kuopio Food Festivalissa

24 / elo / 2016

TIEDOTE

19.8.2016  / Vapaa julkaistavaksi

Pohjois-Savon ruokamaakunta esittäytyy jo kolmatta kertaa SATOA Kuopio Food Festivalissa

SATOA Kuopio Food Festival tuo Pohjois-Savon ravintolat ja puhtaat savolaiset raaka-aineet Kuopion Kauppakadulle ja Puijonkadulle jo kolmatta kertaa elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-27.8.2016. Ainutlaatuinen, ja joka vuosi suosiotaan lisännyt ruokafestivaali tuo keskustaan kahden päivän ajaksi paikallisten ravintoloiden tarjoamia 3-6 euron arvoisia maisteluannoksia ja kourallisen paikallista kulttuurielämää.

Kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa tänä vuonna on panostettu entistä enemmän mm. kestävän kehityksen tukemiseen sekä menujen monipuolisuuteen. Suurin osa tapahtumassa käytettävistä kertakäyttöastioista on biohajoavia. Mukana on tänä vuonna myös luomutuotteita sekä entistä enemmän vaihtoehtoja myös kasvisruokavaliota noudattaville asiakkaille.

Tapahtumaan on ilmoittautunut jo 24 ravintolaa: Isä Camillo, Musta Lammas, VS ravintolat, Kummisetä, Intro, Salacavala, Houkutus, Thairavintola Samruai, King´s Crown, Rosso, Amarillo, Rustik, Frans & Sophie, Ehta, Grillson, Lähiruokasnägäri, Jäppilän Kievari, Konttiravintola Morton, Rauhalahti, Iso Valkeinen, Via Gourmet, Minitar, Harald ja Savon koulutuskuntayhtymä.

SATOA KFF -tapahtuman ruokalistoissa pohjoissavolaisuus on vahvasti näkyvillä. Paikalliset kala-, liha- ja maidontuottajat näkyvät tapahtumapäivinä tarjoiltavissa ruoissa, jotka kuulostavat toinen toistaan herkullisimmilta: Gourmet Finn Angus -hodareita, paneroitua Kallaveden kuhaa, Rosvokukko tai Koivulan punajuurta – ja nähdäänpä tämän vuoden tapahtumassa myös kokonainen possu vartaassa!

Tapahtuman kautta pyritään tuomaan esille myös pohjoissavolaista kulttuurialan osaamista. Ohjelmiston osana voi tavata mm. 13-vuotias rumpalilahjakkuuden Tuukka Peräkorven, joka kartuttaa omaa säästötiliään jääkiekkovarusteitaan varten soittamalla tapahtumassa improvisaatiopohjaista rumpusoitantaa. Muita tapahtuman esiintyjiä ovat mm. kuopiolaiset Solar Funk Sound System & Niko Nova, säviäläinen Duo Duoda ja kuopiolainen duo Beat Pete & Bongo. Voit myös jättää jälkesi SATOA tapahtuman työpajoissa: perjantaina tutustutaan valokuvaukseen Iita Sillanpään valokuvaustyöpajassa, jonka tuotoksista koostetaan myöhemmin kuvakollaasi, ja lauantaina maalataan kaikkien kävijöiden kesken yhteisöllinen taideteos paikallisen taiteilijan Anja Hultin vetämänä. Juontajina tapahtumissa toimivat Johannes Teppo (pe) ja Teemu Pelkonen (la).

Tapahtuman toteuttaa ProAgria Pohjois-Savo ry. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Kuopio Juhlii -festivaali sekä Kuopion kaupungin kehittämisyhdistys.

SATOA Kuopio Food Festival Kuopion Kauppakadulla ja Puijonkadulla 26.-27.8. Aukioloajat pe 11-21 ja la 11-20. Alueelle on vapaa pääsy. Tapahtuman ohjelma, menu ja muu info: www.satoa.fi

Lisätietoja:

Jarkko Kääriäinen

tuottaja-tiedottaja

p. 043 8267 690

jarkko.kaariainen@proagria.fi

SATOA Kuopio Food Festival 2016

12 / elo / 2016

SATOA KFF 2016 pe & la 26.-.27.8.

SATOA KUOPIO FOOD FESTIVAL 2016 on pian täällä! SATOA KFF on paikallisten makujen juhla kävelykadulla keskellä Kuopiota!

Seuraa tapahtumaa facebookissa tästä & Osallistu eventtiin tästä

Jaa & seuraa tapahtumaa sosiaalisessa mediassa #satoakuopio

Tapahtumassa myytävien annosten raaka-aineet tulevat pääosin pohjoissavolaisilta yrityksiltä. Mukaan on ilmoittautunut jo yli 20 ravintolaa. Lisää tietoa päivitetään pian!

OSTA KARTTA VERKOSTA tai RAVINTOLASTA

08 / kesä / 2016

Nyt sitä saa, nyt sitä saa.. Ai mitä?

No Satoa goes WILDin karttoja tietysti!

Varaa omasi http://satoa.fi/osta_kartta/ ennen kun loppuvat – nopeat syövät hitaimpien eväät!

Homma toimii siis seuraavasti:

1. Osta kartta verkkosivuiltamme ja varmista paikkasi alkukesän maukkaimmasta tapahtumasta.

2. Marssi torilla sijaitsevan Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin infopisteelle 15.-18.6. välisenä aikana. Saat sieltä kartan mukaasi varausnumeroa ja nimeäsi vastaan.

3. Kierrä kartassa merkittyjä pisteitä, nauti maukkaista annoksista ja monipuolisesta ohjelmasta 17.-18.6 klo 11-20 välillä.

Ostettu kartta oikeuttaa kymmeneen maistiaisannokseen, jotka ovat noudettavissa tapahtumapäivien aikana karttaan merkityistä pisteistä. Annoksissa korostuvat paikallisesti tuotetut raaka-aineet sekä villiruoka.

Reitillä tarjottuja annoksia ei myydä erikseen – niihin pääsee käsiksi vain kartan ostamalla.

Kiireisimmille kartan häpelöijille karttoja on saatavilla r a j o i t e t u s t i myös tapahtumaan osallistuvista ravintoloista.

Ravintoloista saat kartan heti mukaasi.
(Salacavala, Kummisetä, Savo, King’s Crown, Isä Camillo, Musta lammas, Leijona Catering, Vs Ravintolat, Intro ja Houkutus.) Karttaostoksille, hop!

/ Jarkko

 

KATRI SUONION KARTTA VALMIS

14 / touko / 2016

Kuvataiteilija Katri Suonion teos Kuopion keskustasta, ts. WILD-kartta on valmis! Veikeästi eri mittakaavoihin piirretystä kartasta on helposti tunnistettavissa keskusta-alueen ”perustat” kuten tuomiokirkko, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo ja kaupungintalo – ja tietysti myös reitti, joista karttaa vilauttamalla saa maukkaita makupaloja. Kartta antaa vihjeitä tulevasta, mm. King’s Crownissa kuuluu musiikkia ja jäätelöä saa Houkutuksesta. Mutta saattapa Snelmanninpuistossa vaellella yksittäinen musta lammaskin! Osta oma karttasi verkkokaupastamme!

Kiitos ja kumarrus – ensi vuonna taas tavataan!

05 / touko / 2016

Vuoden 2016 Satoa -tapahtumat ovat elokuisen SATOA Kuopio Food Festival -tapahtuman myötä tapulteltu, ja tulevan vuoden SUOMI100 -teemoilla olevat SATOA goes WILD ja SATOA KFF -tapahtumat ovat jo suunnittelupöydällä.

Pienenä kertauksena on hyvä kerrata, mitä viime vuosi toi mukanaan:

Ensimmäistä kertaa kesäkuussa  17.-18.6.2016 järjestetty SATOA goes WILDin ruokareittikonsepti herätti laajaa kiinnostusta ympäri Suomen. Pilottitapahtuma onnistui monin paikoin yli odotusten. Wildin asiakkaat eivät todella olleet ainakaan sokerista tehtyjä! Veden vihmominen ja viileät kelit eivät siis tapahtuman asiakkaita haitanneet, vaan viikonlopun aikana ravintolapisteitä kiertämässä nähtiin runsaasti uudesta konseptista kiinnostuneita ja innostuneita asiakkaita. Oli selvää, että villi- ja lähiruokaa, ravintoloita, luovien alojen taiteilijoita ja kuopiolaista kaupunkikulttuuria esittelevällä ruokaisalla reittikonseptilla oli kuopiolaisten keskuudessa kysyntää. Vuonna 2017 SATOA goes WILD tullaan siis järjestämään 16.-17.6.2017 – Kuopio Tanssii ja Soi -viikon yhteydessä.

Satoa Kuopio Food Festival puolestaan keräsi tapahtumaviikonlopun 26.-27.8.2016 aikana paikalle jälleen yli 10 000 innokasta kulinaristia Kuopion ydinkeskustaan maistelemaan ja haistelemaan mistä kuopiolainen ruokaosaaminen on tehty. Annoksia tapahtumapäivien aikana myytiin arvioilta n. 45 000 kappaletta. Vaikka sääolosuhteet aiheuttivat lauantaina kiusaksemme ilmaantuneen Raili-myrskyn vuoksi pieniä pulmanratkaisutehtäviä, ja tapahtuma jouduttiin lopulta kovien myrskytuulien vuoksi keskeyttämään muutamaa tuntia aikaisemmin –  nousivat tapahtuman kävijä- ja annosmäärät siitä huolimatta hieman edelliseen vuoteen verrattuna. Ensi vuonna SATOA KFF järjestetään 26.- 27.8.2017!

On siis aika tullut kiittää tämän vuoden osalta menneestä vuodesta – Tuhannet kiitokset siis kaikille vuoden aikana tapahtumissamme käyneille, ravintoloille, esiintyjille ja yhteistyökumppaneille! Tulemme edellisten vuosien tapaan kehittämään tapahtumiamme entistäkin paremmiksi – ja otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita kehityskohteiksi esimerkiksi Satoa-sivuston palautelomakkeen tai sosiaalisen median kanavien kautta!

Uutta tietoa tulevan vuoden tapahtumista kerromme viimeistään alkukeväästä 2017.

Reipasta syksyä ja talven odottelua – ensi vuonna taas tavataan!

Terveisin,

Jarkko & Satoa-festarin muu poppoo

undefined                                                                                                                                                  

undefined