KESÄKUUSSA KUOPIO TANSSII, SOI JA SYÖ!

KESÄKUUSSA KUOPIO TANSSII, SOI JA SYÖ – UUSI RUOKATAPAHTUMA KUOPION KESÄÄN!

Kuopiossa järjestetään 17.- 18.6.2016 uusi SATOA goes WILD -ruokatapahtuma. Kesän satokauden avaava uudenlainen ruokafestivaali nostaa lautaselle kuopiolaista ravintola- ja kahvilakulttuuria, kaupunkimaisemaa, villiruokaa sekä pohjoissavolaisen kulttuurielämän sen kaikessa monimuotoisuudessaan.

Kesäkuussa nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä SATOA goes WILD on syksyisen SATOA Kuopio Food Festivalin villi pikkusisko. SATOA Kuopio Food Festivalissa ravintolat saapuvat Kauppakadulle maistiaisannosten kanssa, mutta SATOA goes Wild tuo kuopiolaiset ravintolat ja kahvilat kuluttajille tutuksi myös ”telttaa syvemmältä”.

Tapahtuman keskiössä on kuvataiteilija Katri Suonion maalaama taideteos Kuopion keskusta-alueesta.  Kartta johdattelee kuluttajat Kuopion keskusta-alueen läpi maukkaiden maisteluannosten ja kauniin kuopiolaisen kaupunkimaiseman lomassa. Matkan aikana pysähdytään reitin varrelle rakennetuissa karttapisteissä, jotka voivat sijaita ravintolan terassilla, satamassa, puistossa tai torilla – ja nautitaan mukana olevien yritysten tarjoamista makupaloista.  Reitillä sijaitsevat yllätykset tuovat piristysruiskeita ruoan nauttimisen oheen, kun ravintolaan astuessa tai seuraavaan pisteeseen suunnistaessa voi kohdata odottamattomia musiikkiesityksiä tai joutua osaksi taideperformanssia.

SATOA goes WILD -tapahtumaan mukaan ovat jo ilmoittautuneet mm. Musta Lammas, Isä Camillo, Intro, Kummisetä, VS ravintolat, Savo, Leijona Catering sekä kahvilat Salacavala ja Houkutus.  Tavoitteena on rakentaa toukokuuhun mennessä tapahtumakokonaisuus, joka muodostaa monipuolisen kattauksen savolaisesta kulttuurielämästä ja villiruoka-teemalla valmistetuista leivoksista, pääruoista, jälkiruoista ja juomista.

Lopullinen kartta tulee myyntiin viikolla 20. Tapahtuman kehittymistä voi seurata internetissä osoitteesta www.satoa.fi tai Facebookista /satoakuopiofoodfestival    Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kanssa.  SATOA goes WILD -festivaalin tuottaa ProAgria Pohjois-Savo ry / RuokaSavo-hanke.

Lisätietoja:   Jarkko Kääriäinen tuottaja-tiedottaja ProAgria Pohjois-Savo ry p. 043 8267 690 jarkko.kaariainen@proagria.fi