SATOA KFF 2022 festivaalin ravintolahaku on auki! SATOA goes WILD peruttu 2022.

Oletteko kiinnostuneita osallistumaan vuoden 2022 SATOA-ruokafestivaaleille? Vastaa nyt kyselyyn ja ilmoittaudu ennakkoon mukaan https://tinyurl.com/2swzc7b9. Ilmoittautua voi vielä huhti-toukokuun aikana, mutta kannattaa olla nopea.

Kartoitamme kyselyssä esimerkiksi sitä, mitkä olisivat mielestänne sopivia hintoja annoksille, alustavia kalustotarpeita, avointa palautetta, kehitysehdotuksia sekä toiveita. Kyselylomakkeessa on tapahtumien päivämäärät sekä tietoa tapahtumista. Tapahtuman verkkosivut päivittyvät tarkemmin maalis-huhtikuun aikana.

SATOA – tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä. Ensimmäinen SATOA -tapahtuma järjestettiin elokuussa 2014, ja tuolloin Kuopion kaupunki palkitsi sen vuoden ilmiönä. Tapahtuma löysi nopeasti paikkansa osana kuopiolaisten herkkusuiden makupalettia.

Elokuun SATOA järjestetään Kuopion ydinkeskustassa, Kauppakadun kauppahallin ja Lyseon välisellä osuudella sekä Puijonkadulla torin varrella elokuun viimeisenä viikonloppuna. SATOA Goes WILD puolestaan Kuopio Tanssii ja Soi -viikon vaihteessa, perjantaina ja lauantaina koko keskustan alueella. SATOA -festivaalit ja www.satoa.fi -sivusto toteutettiin vuosina 2015 – 2018 Ruokasavo-hankkeen voimin. RuokaSavo-hankkeen tavoitteena oli tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vuoteen 2020 mennessä. Satoa-tapahtumat ovat saaneet 2021 Hungry For Finlandin ruokamatkailukilpailun kunniamaininnat. https://www.tastesavo.fi/uutiset/hungry-for-finland-kunniamaininnat-pohjois-savon-ruokamatkailulle

Tapahtumat ovat nousseet näin entistä paremmin matkailijoiden tietoisuuteen niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Pohjois-Savo myös edustaa Suomea ruokamatkailukohteena pohjoismaisessa Embla-kilpailussa https://www.tastesavo.fi/uutiset/pohjois-savo-suomen-edustajana-emblassa Tapahtumia markkinoidaan sekä yksittäisille matkailijoille että matkanjärjestäjille. Koronapandemian myötä on Satoa-tapahtumienkin osalta keskitytty vahvasti tulevaan esimerkiksi kehitystyön kautta, ja European Region of Gastronomy Kuopio 2020-21 hankkeessa on uudistettu monipuolisesti alueen tapahtumia yhdessä Kuopion oman kansainvälisen osaajan ja menestyjän Fantasia Works Oy:n kanssa. https://www.tastesavo.fi/fi/page/43?newsitem=66

PÄIVITYS: Satoa goes WILD on peruttu vuonna 2022.

Terveisin SATOA KFF 2022 tuotantotiimi
Ronja Pajulahti (tuotanto) https://www.proagria.fi/henkilo/pajulahti-ronja-0
Marja Niskanen (tuotanto, osa-aikainen) https://www.proagria.fi/henkilo/niskanen-marja
Niina Vänttinen (viestintä) https://www.proagria.fi/henkilo/vanttinen-niina