INFO

SATOA GOES WILD on paikallisen ruoan juhla, joka toteutetaan Kuopiossa parhaimman villiruokasesongin aikaan kesäkuun toisena viikonloppuna. SATOA Goes WILD sekä elokuun SATOA -tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja, joissa korostuvat pohjoissavolaiset maut ja osaaminen. 

SATOA Goes WILD on villi ruokaseikkailu Kuopion keskustan alueella. Seikkailussa oppaana toimivat erikseen myytävä festivaalipassi ja sen sisältämä kartta. Kartassa esitetyn festivaalireitin muodostavat eri puolelle kaupunkia sijoittuvat keskustan kivijalkaravintolat sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden pihapiireistä löytyvät pop-up ravintolat. Seikkaillessa kaupungin keskustan alueella pisteeltä toiselle tutustut paikalliseen ruokaan, ravintoloihin, taiteilijoihin ja muusikoihin sekä Kuopion kulttuurihistoriaan – unohtamatta Kuopion ainutlaatuista rännikatuverkostoa!

LIPUT JA HINNAT

SATOA Goes WILD -ruokafestivaaliin osallistut ostamalla kiinteähintaisen festivaalipassin. Festivaalipassia mukana olevissa ravintolapisteissä näyttämällä saat mukaasi villiruoka-annoksen ja festaripassilla saa myös muita rahanarvoisia etuja. Ravintolapisteissä voi olla myytävänä myös erillisiä annoksia ja juomia, festivaalipassiin sisältyvää maisteluannosta ei myydä erikseen.

Festivaalipassin hinta 2019: 43 € +mahdolliset palvelu-/toimitusmaksut.

Ennakkoliput: www.lippu.fi (liput palvelu- ja toimituskuluineen alk. 45,50€).

Ennakkoliput tulee vaihtaa festivaalipassiin Kuopion European Region of Gastronomy -toimistolla (Puijonkatu 14, Kuopio) kesäkuussa 2019.

Kesäkuussa festivaalipassin voi myös käydä ostamassa Kuopion European Region of Gastronomy -toimistolta (os. Puijonkatu 14, Kuopio).

Yrityksille on saatavilla etukäteen ostettavia festivaalipasseja: info@satoa.fi

RAVINTOLAT JA ANNOKSET

Villiruokafestivaali SATOA Goes WILD 14. – 15.6.2019 Menu

Pohjoissavolainen villiruokafestivaali SATOA Goes WILD tarjoaa Kuopion keskustan alueella 10 paikallisen ravintolan voimin villiruokaherkkuja festarikävijöille.  SATOA Goes WILD ravintolat ja menu vuonna 2019 ovat:

Ravintola Isä Camillo: Nokkospannukakkua, porkkanaa ja voikukkagremolataa// Nettle Pancakes and Carrots with Dandelion Gremolata M, G, Vegan

Ravintola Musta Lammas: Pihasaunio-Eskimojäätelö // Pineapple Weed Ice Cream on a Stick M, G, Vegan

Ravintola Bierstube: Horsmakeittoa ja nokkosnäkkäriä // Willowherb Soup and Nettle Crispbread L (kysy/on request VE)

VS Ravintolat: Säyne brandadea ja koivupestoa // Ide (fish) Brandade with Birch Pesto L, G (kysy/on request VE)

Ravintola Kummisetä: Possukroketti, isomaksaruohoa ja villiyrttikreemiä // Pork Croquette and Sedum Telephium Herb with Wild Herb Creme L, G (kysy/on request VE)

Kahvila Houkutus: Luomujädeburgereita kolmella eri villiyrttijäätelöllä// Wild Herb Ice Cream Sandwich L (kysy/on request G ja VE)

Ravintola Gastrobar B/P: Haukea, savustettua hauen mätiä, nokkosta ja koivua // Pike from Kallavesi, Nettle and Birch Leaves L, G (kysy/on request VE)

Lapland Hotels Kuopio/Galla Kitchen & Bar: Porotartaria, pikkelöityä kuusenkerkkää ja sieniä // Reindeer Tartare, Pickled Spruce Sprout and Wild Mushrooms L, G (kysy/on request VE)

Ravintola Hygge Bro: Villiyrttismoothie ja forest-pincho // Wild Herb Smoothie with Forest Pincho, M, L, G (kysy/on request VE ja liha)

Kahvila Kaneli: Mokkasuklaa marjoilla ja villiyrteillä // Mocha Chocolate with Berries and Wild Herbs L (kysy/on request G ja VE)

ERITYISRUOKAVALIOT

Kaikista festivaalipassiin sisältyvistä annoksista on saatavilla muunnokset yleisimmille erityisruokavalioille: laktovegetaarinen kasvisruokavalio, laktoositon ja gluteeniton. Muista tarjolla olevista erityisruokavalioannoksista ilmoitetaan erikseen annosten yhteydessä.

AUKIOLOAJAT

pe klo 12-20, la klo 12-20

TAPAHTUMA-ALUE JA FESTIVAALIREITTI

Festivaalireitin voi kulkea haluamassaan järjestyksessä. Reitille annetaan ohjeellinen suositus, missä järjestyksessä reitti kannattaa kulkea. Menu reitin varrella on suunniteltu niin, että siinä toteutuisi 10 ruokalajin kokonaisuus: alkupaloista jälkiruokiin saakka.

IKÄRAJAT

Tapahtuma on ikärajaton. Joillain ravintoloilla on anniskelualue. Anniskelualueilla ikärajana on 18 vuotta.

KESTÄVÄN KEHITYKSEN TUKEMINEN

SATOA -tapahtumat kunnioittavat ympäristöä ja luontoa. Pyrimme kehittämään vuosittain kasvavaa tapahtumaamme niin, että sen järjestämisestä aiheutuva haitta olisi mahdollisimman pieni ympäristölle ja kaupunkikeskustan asukkaille.

 

Tapahtuman järjestäjä: 

ProAgria Pohjois-Savo ry yhdessä Maa- ja kotitalousnaiset ry:n kanssa.

Yhteystiedot: info@satoa.fi