SATOA Goes WILD -ruokafestivaali valloittaa Kuopion kaupunkikeskustan kadut vuosittain kesäkuussa. Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen seuraavan festivaalin järjestämisestä tiedotetaan.
Tapahtuma tekee Kuopion kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen, jossa mukana olevat viisi paikallista ravintolaa hemmottelevat kulttuurikulinaristeja pohjoissavolaisilla villiruokaherkuilla. Festivaalireitin muodostavat eri puolelle kaupunkia sijoittuvat keskustan kivijalkaravintolat sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden pihapiireistä löytyvät pop-up ravintolat. Ruoan ohella SATOA Goes WILD tuo kaupunkiin festivaalireitin varrelle runsaasti kaikille avointa, maksutonta ja monipuolista ohjelmasisältöä: tanssia, musiikkia ja taideinstallaatioita.
Villi ruokaelämys, jossa viikonlopun aikana yhdistyvät yhdessä syöminen, liikkuminen ja kulttuurin nauttiminen. Tapahtumassa pääroolia esittävät paikalliset villit raaka-aineet, joista maukkaita annoksia ovat luomassa paikalliset huippuravintolat. Ruokatarjontaa ovat osaltaan täydentämässä paikalliset yhdistykset, yksityiset taiteilijat ja erilaiset kulttuuritapahtumat, joiden tarjoamien kulttuurielämysten kautta tarjotaan ravintola myös kulttuurinnälkäisille.
Erityisruokavaliot Reitillä tarjottavista annoksista on saatavilla myös laktovegetaarinen, (useammat myös vegaanisina), laktoositon ja/tai gluteeniton annos. Reitin varrelta voi ravintoloista ostaa myös yksittäisiä annoksia ilman festaripassia (n. à 8- 10€ / annos)